Odala počast Cher
42

Je li ovim modnim izdanjem Zendaya nadmašila samu sebe? Izrezi, perle i zlatne niti

N. O.
Zendaya se pobrinula da sve oči budu uperene u nju dok je nosila odvažnu zlatnu haljinu na 39. ceremoniji prijema u kuću slavnih rokenrola u subotu, a Vogue navodi da je ovim izdanjem nadmašila samu sebe.

Glumica je pozirala za fotografije na događaju održanom u Rocket Mortgage FieldHouse u Clevelandu, a za ovu priliku nosila je haljinu američkog dizajnera Boba Mackieja iz kolekcije 2001. godine.

Naime, haljina je imala dva ukrštena komada tkanine preko grudi s izrezom ispod, te je s donjim dijelom bila povezana tek trakama koje su pridržavale ostatak tkanine.

Haljina je imala izrez sprijeda, a cijela je bila prekrivena zlatnim detaljima i perlama.

Donji dio haljine bio je nisko na bokovima, a djelovalo je da je ovo još jedan komad koji ne trpi donji veš. Uz haljinu nosila je i bijeli kaput sa zlatnim detaljima.

Vogue je smatrao da je glumica ovim modnim izdanjem nadmašila sebe, a od ranije je zahvaljujući saradnji sa stilistom Lawom Roachem postala svojevrsna modna ikona.
Zanimljivo je da je haljinom koju je nosila odala počast Cher, koja se u sličnom izdanju pojavila 1975. godine. Upravo je Cher među zvijezdama koje su ove godine primljene u kuću slavnih.