PROMO
22

Kampanjom "Da li nosiš pravu veličinu?" Alma Ras ukazuje na važnost pravilnog odabira grudnjaka

"Da li nosiš pravu veličinu?" slogan je kampanje koju je kompanija Alma Ras pokrenula kako bi povećala svijest o važnosti pravilnog odabira grudnjaka.

Iako zvuči nevjerovatno, statistike pokazuju da većina žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, što dugoročno može imati negativne posljedice na zdravlje njihovih grudi.

"Svjesni smo da grudnjak ima veoma važnu ulogu u svakodnevnom životu svake dame, stoga smo odlučili ukazati im na važnost pravilnog odabira grudnjaka prema njihovoj građi tijela. Nepravilan odabir grudnjaka loše će utjecati na svaku odjevnu kombinaciju, dok će pravilno odabran grudnjak učiniti da se osjećate ljepše i samouvjerenije. Osim toga, nepravilno odabran grudnjak ima negativan aspekt za zdravlje grudi. Ako godinama nosite nepravilnu veličinu, dolazi do bolova u grudima, glavobolje, loše cirkulacije, površinskog oštećenja kože pa čak i do migrena", rekla je Mervana Muhović, PR kompanije Alma Ras.

Zbog toga je veoma važno pravilno odrediti veličinu grudnjaka.

"Vremenom se naše tijelo mijenja, dolazi do hormonalnih promjena i promjena u kilaži, zbog čega je veoma važno mjeriti se svaki put prilikom odabira grudnjaka. Dakle, ako sada odaberete prvi grudnjak, ne znači da će vam i narednog puta odgovarati taj model i ta veličina. Naše maloprodajno osoblje je edukovano i svakom kupcu može pomoći prilikom odabira", rekla je Muhović.

Kako bi povećala svijest o važnosti pravilnog odabira grudnjaka, kompanija Alma Ras organizovala je i druženje za vjerne kupce, influenserke i dame iz javnog života.