Ima 68 godina
29

Kris Jenner retuširanim fotografijama izazvala niz negativnih reakcija: "Niko tako ne izgleda"

D. V.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kris Jenner novom objavom na svom Instagram profilu u kojoj je pozirala u bijelom ogrtaču i promovisala mnoge proizvode za njegu kože izazvala je niz komentara pratitelja.

Mnogi su napisali da su njene fotografije potpuno fotošopirane i da izgleda previše dobro u odnosu na svoje godine.

"Prigli svoje godine", "prestani promovisati nerealne standarde ljepote", "niko ne izgleda tako nakon 60 godina", samo su neki od komentara.

Poznato je da je i od ranije mnogi kritikuju zbog njenih objava i navode da konstantno pretjeruje sa Photoshopom. Na društvenoj mreži "X" korisnici dijele fotografije na kojima se jasnije vide njene crte lica i prirodne bore koje nadolaze vremenom.
Prethodne godine je vizažist i vlasnik kozmetičke linije Samer Khouzami objavio video gdje je naveo da je imao prliku šminkati Kris Jenner. Na snimci je Kris pozirala i pokazivala kako je našminkao, ali su pratitelji prokomentarisali da video izgleda kao da je provučen kroz filtere jer na njemu Kris nema nijednu boru. Njihovi pratitelji navode da se ovime šire nerealni standardi ljepote koju je nemoguće postići, a da se prirodan izgled stavlja u drugi plan.