Detalj na odjeći
603

Kristijan Iličić najglamurozniji događaj u Hrvatskoj iskoristio da skrene pažnju na Palestinu

N. O.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Hrvatski pustolov Kristijan Iličić na Instagramu je podijelio svoj outfit koji je nosio na "najglamuroznijem" događaju u Hrvatskoj, a priliku je iskoristio da skrene pažnju na Palestinu.

Iličić je objavio snimak koji prikazuje njega u crnom odijelu te majici i patikama s posebnim printom - na njima je bila iscrtana lubenica u obliku palestinske teritorije s kapljicama krvi.

"Najveći i najglamurozniji event u Hrvatskoj - Story Hall of fame. Iskoristio sam ovaj poziv na event kako bih pokazao svoju solidarnost i autentičnost prema narodu koji pati više od 70 godina. Autentičnost donosi slobodu. Svaki put kad biramo autentičnost, biramo hrabrost nad strahom", poručio je Kristijan u objavi uz muzičku podlogu koja kaže: "Da li i ti šutiš dok ljude ubijaju, ali daleko od tebe?"

Odmah po objavi snimak je postao viralan na mrežama, a za samo šest sati ima više od milion pregleda samo na Instagramu.

"Svi mi na društvenim mrežama bi trebali pružiti glas onima koji su bez glasa i pokazati solidarnost sa svima koji pate. Ne smijemo šutjeti kada se nepravda neviđenih razmjera događa pred našim očima. Svi mi imamo odgovornost boriti se za bolje sutra i stati uz one kojima je najteže", poručio je Kristijan.

Napomenuo je da naša današnja djela oblikuju našu budućnost i da kada djelujemo s integritetom, hrabrošću i ljubavlju, gradimo temelje za svijet kakav želimo vidjeti.

"Zapamtite, svaki mali korak naprijed, ma koliko se činilo neznatnim, pridonosi većoj slici. Budimo svjesni svojih djela i odgovorni za svoje izbore jer ono što radimo danas ima utjecaj na generacije koje dolaze", poručio je na kraju.

Napomenuo je da je sam dizajnirao majicu, a za ovaj potez dobio je niz pohvala, a u hiljadama komentara istaknuto je da bi se "rijetki usudili ovako javno istupati" te su ga hvalili kao "čovjeka velikog i hrabrog srca".