Najavljuje novi film
0

Margot Robbie krasi naslovnicu augustovskog izdanja britanskog Voguea

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Augustovsko izdanje britanskog Vogue magazina donosi pogled na sezonu koja dolazi, a na naslovnici se našla glumica Margot Robbie, koja je u intervjuu govorila o novom filmu, kao i o ženama u visokobudžetnim holivudskim akcijskim filmovima.

Australijska glumica, poznata po ulogama u filmovima "The Wolf of Wall Street" i "Suicide Squad", pojavila se na naslovnici noseći komade modnog brenda Chanel, a izdanje je najavljeno dva dana uoči njenog rođendana.

Iako je 31-godišnjakinja djelovala kao da ne nosi šminku, njen prirodni make-up izgled kreirala je poznata vizažistica Pati Dubroff, koja je bila nadahnuta 70-im godinama.

Robbie, koja je bila na naslovnici zarad promocije svog novog filma, tačnije nastavka "Suicide Squad", govorila je o važnosti žena koje su glavne glumice u visokobudžetnim holivudskim akcijskim filmovima.

Margot Robbie za Vogue (Foto: Twitter)
Margot Robbie za Vogue (Foto: Twitter)

Robbie je za Vogue kazala: "S poslovnog ili statističkog stajališta to su visokoplaćeni poslovi, tako da se stvarno želim zalagati za žene koje pišu velike akcijske filmove. A onda je i percepcija da žene nisu zainteresirane za akciju smiješna."

Također, otkrila je da se u budućnosti želi baviti režijom.

"Željela bih probati pisati. To bi bio ogroman izazov, koji, iskreno, možda ne bih izvela. Također, mislim da je režija privilegija, a ne pravo. Ali imam priču koja mi je godinama u glavi. Moram staviti sve na papir i vidjeti da li izgleda smiješno ili ne", pojasnila je Robbie.

Margot Robbie za Vogue (Foto: Twitter)
Margot Robbie za Vogue (Foto: Twitter)

Također, detaljno je opisala neke od načina na koje je gluma utjecala na njezino tijelo i reakcije nadbubrežnih žlijezda tokom rada na raznim holivudskim projektima.

Kazala je da snimanje adrenalinskih scena utječe i na njen san te da je razlog za to činjenica da "njeno tijelo misli da je upravo bilo u ratnoj zoni".

"Uzimam lijekove, sjednem u prikolicu i tražim da me šminkaju u mraku", pojasnila je.

Margot Robbie za Vogue (Foto: Twitter)
Margot Robbie za Vogue (Foto: Twitter)

Uprkos svemu tome, Robbie je rekla da su one scene u kojima sve eksplodira oko vas zaista zabavne.

To je, uz povećane finansijske mogućnosti, dio razloga zašto kao producentica i suosnivačica producentskog studija "LuckyChap Entertainment" žanr akcije doživljava kao prostor koji bi trebalo zauzeti više žena.