Znak podrške
0

Mediha Musliović modnim dodatkom s važnom porukom privukla pažnju na SFF-u

I. S.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Bh. glumica Mediha Musliović sinoć je modnim detaljem s važnom porukom privukla pažnju na crvenom tepihu 30. izdanja Sarajevo Film Festivala.

Naime, na njenoj torbici je naslikana palestinska zastava te je ovim putem izrazila podršku njihovom narodu. Osim toga, nosila je elegantnu crnu haljinu ukrašenu čipkom. Izgled je upotpunila podignutom frizurom i otvorenim štiklama.

Crvenim tepihom je prošetala s ekipom serije "Princ iz Eleja" u kojoj je ostvarila ulogu. U njoj su Alen Muratović, Nadine Mičić, Mirvad Kurić i drugi.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

"Princ iz Eleja" je na 30. SFF-u osvojila Počasno Srce Sarajeva za najbolju komediju. Osim toga, Alen Muratović je zahvaljujući ulozi u "Princu iz Eleja" nagrađen za najboljeg glavnog glumca, Elma Tataragić, Enes Zlatar i Dušan Vranić su nagrađeni za najbolji scenarij - komedija.

Sinopsis: Miki i Kate se vraćaju u Sarajevo. Kate je snimila pjesmu koja je postala hit i Kate je sada zvijezda u Kalesiji. To je Mikija gurnulo u drugi plan. Otkrio je internet i uvjeren je da je to njegova budućnost. On je i dalje roker, no sada se posvećuje elektronskoj muzici. Tetka zaljubljena ostaje u Kalesiji, no ljubav joj ubrzo dosadi pa se vraća u Sarajevo.

Miki pokreće svoj Nadkast s istom ekipom nekadašnjih TV-(ne)radnika, koji je okosnica Huba Kobilja glava. Tokom 12 epizoda u goste dolaze brojni poznati muzičari, umjetnici, javne ličnosti, ali i vanzemaljci, no i neki stari znanci poput rođaka Berina, Sude, Fadila i robot Mikica koja tvrdi da je Mikijeva kćerka. Ovo je druga sezona o Mikijevom zaraznom optimizmu i vjeri u uspjeh.