Jedinstvena izdanja
0

Modne kombinacije dama koje su zasjenile dodjelu Zlatne lopte: Upečatljive haljine i neobični krojevi

D. V.
Foto: EPA-EFE
Jennifer Hermoso, Nathalie Portman, Sandie Herbiert (Foto: EPA-EFE)
Ceremonija dodjele Zlatne lopte za najboljeg nogometaša i nogometašicu u 2024. godini počela je večeras u Parizu, a ove dame svojim modnim kombinacijama obilježile su crveni tepih.

Svečanost u pozorištu Chatelet u Parizu vodi Didier Drogba uz voditeljicu Sandy Herbiert. Sandy se na ceremoniji pojavila u jedinstvenoj haljini uskog kroja sa cirkonima a cijelu kombinaciju upotpunili su i široki rukavi spušteni ispod ramena. Kombinaciju je upotpunila jednostavnim srebrenim naušnicama.

Za nju je ovo peta godina zaredom kako vodi dodjelu Zlatne lopte, a kroz svoju karijeru izvještavala je sa nekoliko međunarodnih svjetskih događaja poput Evropskog prvenstva 2016. godine.

Na dodjelu Zlatne lopte stigla je i španska nogometašica Jennifer Hermoso koja se pojavila u svjetlucavom tamnoplavom odijelu sa crnim štiklama. Kombinaciju je upotpunila jednostavnim komadima nakita, srebrenim lančićem i prstenovima.

Ceremoniji se pridružila i glumica Nathalie Portman koja je oduševila prisutne svojom pojavom. Ona je na crveni tepih stigla u elegantnoj crnoj haljini sa blagim izrezom što je upotpunila sa nekoliko srebrenih prstenova. Posebno se istakla i supruga argentinskog nogometaša Lautara Martineza, Agustina Gandolfo koja je za ovu priliku obukla dugu crvenu haljinu neobičnog kroja, a upotpunila je crvenim rukavicama i crvenom torbom.
Podsjećamo, večeras će osim Zlatne lopte biti dodijeljene i nagrade za najboljeg golmana, strijelca i najboljeg mladog nogometaša. Trofej se dodjeljuje na osnovu pojedinačnog, zajedničkog učinka i rekorda igrača a ove godine je za Zlatnu loptu nominovano 30 igrača.

Među favoritima se u medijima spominju Vinicius Junior (Real Madrid), Lamine Yamal (Barcelona), Jude Bellingham (Real Madrid) i Rodri (Manchester City). Zlatna lopta se dodjeljuje od 1956. godine.