Sviđaju li vam se?
3

Muška izdanja koja su obilježila dodjelu Zlatne lopte: Crna odijela upotpunjena neobičnim detaljima

L. R.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ovogodišnju dodjelu Zlatne lopte obilježavaju neka od najvećih nogometnih imena, ali svakako su nezaobilazne i modne kombinacije slavnih koji odluče prošetati crvenim tepihom prije same ceremonije.

Iako su dodjelu Zlatne lopte obilježile uglavnom klasične modne kombinacije, kao što su crna i plava odijela u kombinaciji s bijelim košuljama, nekolicina muškaraca istaklo se svojim neobičnim detaljima na klasičnim odijelima.

Tako je nekadašnji francuski nogometaš Djibril Cisse stigao na ceremoniji u crnoj kombinaciji, ali za razliku od svojih kolega, bio je nešto "hrabriji" pri izboru sakoa.

Naime, Cisse se odlučio za onaj sa šljokicama te glomaznim crnim cvijetom na reveru. Stajling je upotpunio širim svečanim hlačama i cipelama u istoj boji.

Dobar dojam na crvenom tepihu ostavio je i 32-godišnji golman Južnoafričke Republike Ronwen Williams. Njegov sako također se isticao među prisutnima. Na lijevom rukavu sakoa imao je neobičan dizajn u bijeloj boji.

Nigerijski nogometaš Ademola Lookman na dodjelu je stigao u sivom odijelu, kojeg je krasio neobičan kožni pojas u crnoj boji.
Može se reći da su ovogodišnje izdanje obilježile i takozvane oversize kombinacije pa je osim Djibrila Cissea, u širokim hlačama i sakou stigao i 20-godišnji igrač Manchester Uniteda Alejandro Garnacho. Njemu se na crvenom tepihu pridružila i partnerica Eva Garcia. Podsjećamo, ceremonija dodjele Zlatne lopte za najboljeg nogometaša i nogometašicu u 2024. godini održava se u Parizu. Trofej se dodjeljuje na temelju pojedinačnog učinka, zajedničkog učinka i rekorda igrača, a ove godine za Zlatnu loptu nominovano je 30 igrača.