Nakon teške borbe
10

Olivia Munn ponosno pokazala ožiljak nakon operacije dojki i ohrabrila mnoge žene

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumica Olivia Munn je u novoj kampanji brenda SKIMS ponosno pokazala ožiljak od mastektomije i tako ohrabrila mnoge žene koje se bore protiv raka dojke.

"Kada su me iz SKIMS-a pitali da radimo ovu kampanju, prvobitni plan je bio da reklamiram njihove steznike i helanke. Uopće nije bila riječ o mom ožiljku", navela je.

Kada je bilo vrijeme da tokom snimanja promijeni odjevnu kombinaciju, šminkerica je pokušavala prekriti njen ožiljak, što je bilo jako teško.

"Onda sam se pogledala u ogledalo i pomislila: 'Ne želim više biti nesigurna zbog svojih ožiljaka'", kazala je. Nakon toga je ponosno pozirala ispred objektiva.

Ona je u martu ove godine objavila luminalni tip B raka na obje dojke. Zamrznula je jajne ćelije. Također je išla na operaciju uklanjanja jajovoda i jajnika pa na mastektomiju i rekonstrukciju dojki.

Kazala je da sada osjeća veliku zahvalnost kada pogleda svoje ožiljke, grudi ili način na koji joj odjeća stoji. Vjeruje da njeno tijelo sada predstavlja to koliko se hrabro borila.