Savršena i na noktima
20

Ova nijansa osvojila je modne piste i ormare ove jeseni: Gledat ćete je svuda

N. O.
Influenserica Tamara Kalinić u bordo kaputu (Foto: Instagram)
Influenserica Tamara Kalinić u bordo kaputu (Foto: Instagram)
Premda su nijanse trule višnje svakako simbol jeseni, čini se da je ove godine to podignuto na novi nivo. Od modnih brendova koji nude odjeću, obuću i modne dodatke u bordo nijansama - ovu boju viđat ćete svuda.

Da je apsolutni hit ove jeseni potvrđuju i brendovi poput Saint Laurenta i Guccija, a ova bogata, duboka nijansa osvaja modne piste, ali i ormare širom svijeta.

Ova boja je postala sinonim za sofisticiranost i snažno izražava eleganciju, moć i luksuz. Dizajneri kao što su Saint Laurent, Ferragamo i Tom Ford kreirali su upečatljive outfite s bordo nijansama na svojim modnim revijama 2024. koje su oduševile modne kritičare i influensere.

Nakon nekoliko sezona jarkih i blistavih nijansi crvene koje su dominirale modnim pistama, ove godine prelazimo na zreliju, sofisticiraniju verziju - "burgundy" nijansu.

Crvena prelazi iz jarke u bogatiju, dublju paletu, odražavajući jesenski prijelaz u hladnije nijanse. Ova boja je idealna za monohromatski izgled jer odiše luksuzom.

Cijeli outfit u ovoj boji je još jedna popularna opcija, a možete pronaći haljine, kapute, pa čak i kožne komadi u ovim tonovima. Posebno su popularne kožne jakne u bordo nijansama.

Ako želite da je kombinujete i uskladite, bordo je svestrana boja i savršeno se slaže sa bezvremenskim klasicima kao što su bež, kremasto bijela, tamnoplava, tamno siva, pa čak i maslinasto zelena.

Tom Ford ju je kombinovao sa bogatim zlatnim dodacima, što daje luksuznu notu cijelom outfitu. Ukoliko tražite inspiraciju - dovoljno je da otvorite društvene mreže, a posebno Instagram, gdje je ova boja osvojila outfite dama širom svijeta.

Također, uz odjeću - čini se da je ove jeseni bordo boja najtraženija i u kozmetičkim salonima te ćete je primijetiti na noktima mnogih žena.