Prijedlozi šta nositi
9

Ovo su najveći modni trendovi ovog ljeta: Jednu boju svi nose, osvojila je i piste i TikTok

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Među modnim trendovima koji se izdvajaju za ovo ljeto je svakako puter-žuta boja koja dominira i društvenim mrežama, a i modnim pistama. Tu su i neizbježna bijela odjeća, polo majice, kao i pleteni komadi.

Puter-žuta boja osvojila je modne piste u kolekcijama za ovo ljeto, istovremeno i street style kombinacije, a posebno TikTok i sadržaje vezane za modu na ovoj društvenoj mreži.

Ova nijansa se nalazi u sredini spektra između bež i svijetlo žute, dajući joj svjež, nosivi izgled. U poređenju sa svjetlijim nijansama, prigušenu puter-žutu je mnogo lakše upariti s drugim bojama u vašem ormaru.

Posebno prilagodljiva za one koji ne vole jarke boje, puter-žuta je savršeno neutralna.

Počev od Loewe kolekcije za proljeće/ljeto 2024. do high street brendova opcije i komadi koje možete pronaći u ovoj boji su raznolike.

Još jedan ljetni trend, koji ne posustaje godinama unazad, je svakako bijela boja. Maxi haljine, kratki topići, šorcevi, duge lanene hlače, kratke haljinice s izrezima na leđima - sve to u bijeloj boji mogli ste vidjeti na modnim pistama, a ostat će i na ulicama ovog ljeta.
Kako magazin Vogue navodi, "ako Prada kaže da je polo majica ponovo in, ko smo mi da se ne slažemo?". Uz Miu Miu kao jednu od najutjecajnijih modnih revija, polo majice su dobile "odobrenje" za ovo ljeto. Heklani komadi savršeni za plažu su još jedna stavka na listi najvećih trendova ovog ljeta, a dizajneri su imali različite pristupe ovom trendu - od mrežastih haljina brendova Bottega Veneta i Proenza Schouler do tkanih torbi Gabriele Hearst.

Uz haljine i modne dodatke - rupičaste baletanke u ovom stilu dominiraju u kolekcijama za ljeto 2024. godine.

"Old money" komadi su posljednjih godinu dana posebno popularni, a uz Zendayu, Miu Miu revije, pa do regionalnih brendova poput marke Bebe srbijanske influenserice Dunje Jovanić - dukserice, majice, kratke šorceve u stilu serije "Gossip Girl" su "it" stvari koje možete nositi tokom ljetnih mjeseci 2024. godine.