Glumi u filmu "Megdan"
666

Pjevačica Maya Berović u šljokicama na crvenom tepihu: Stigla u pratnji supruga

N. O.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Pjevačica Maya Berović jedna je od zvijezda filma "Megdan: Između vode i vatre" koja je večeras prošetala crvenim tepihom, a stigla je u šljokičastoj dugoj haljini.

Maya je pretposljednjeg dana Sarajevo Film Festivala nosila dugu šljokičastu haljinu, a na nogama je imala crne sandale. Kombinaciju je upotpunila metalik torbicom usklađenom sa šljokicama na haljini.

Njen suprug za crveni tepih birao je bijelu košulju kratkih rukava te crne pantalone i patike.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Berović je ovo prvo pojavljivanje na filmu, a producent i scenarist Aleksa Balašević ranije je govorio o njihovoj saradnji.

"Dokazala je svima da je rođena umjetnica i da lako mijenja discipline. Pozvao bih Mayu za svaki sljedeći film", otkrio je Aleksa. Istaknuo je kako je pjevačica morala naučiti rumunski jezik, što je uspješno savladala.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

"Prvi put se publici predstavljam kao glumica i presretna sam! Kada su mi rekli da ću glumiti na stranom jeziku, to me je najviše privuklo. Nikad nisam bila u Rumunjskoj, niti sam ikada čula rumunjski, pa mi je to bio veliki izazov. Ali ja ne volim jednostavne stvari, kod mene mora sve biti komplicirano, pa tako i prva uloga u filmu. Glumim jednu jaku, vrlo utjecajnu i moćnu ženu", rekla je Berović.