Održava se u maju 2025.
3

Rihanna potvrdila prisustvo na Met Gali, očekuje se modni spektakl

A. Ć.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rihanna je nedavno potvrdila svoje prisustvo na Met Gali 2025., gdje će podržati svog dugogodišnjeg partnera ASAP Rockyja, koji će kopredsjedavati ovim prestižnim događajem.

Pjevačica je otkrila da planira prisustvovati legendarnoj manifestaciji koja će se održati petog maja 2025. godine u Metropolitan Museum of Art u New Yorku.

U intervjuu za emisiju Entertainment Tonight, Rihanna je istakla da su njeni modni planovi još uvijek u fazi izrade, a što se tiče njenog partnera kazale je kako uopšte nije zabrinuta za njega.

"Zapravo više brinem se šta ću ja da obučem," prokomentarisala je kroz smijeh, dodajući da Rocky još nije podijelio detalje o svom stilu za večer.

"Nije mi ništa rekao, sve što smo planirali je da budemo tamo," dodala je.

Foto: EPA
Foto: EPA

Osim toga, Rihanna je pohvalila svog partnera, ističući da je Rocky uvijek spreman ponuditi modne savjete i pruža podršku svima koji mu se obrate. Njen stil na Met Gali ostavlja trajan modni utisak. Njena haljina iz 2009. godine - bijela kreacija s halterom dizajnera Georges Chakra i dalje se pamti.

Njeno drugo istaknuto pojavljivanje bilo je 2018. godine, kada je očarala prisutne u inspiriranoj kreaciji iz Maison Margiela autora Johna Galliana na temu "Nebeska tijela".

ASAP Rocky, koji je prvi put debitovao na Met Gali 2021. godine u živopisnom raznobojnom jorganu, također je ostavio značajan trag na ovom događaju. Njihova zajednička prisutnost na Met Gali 2025. godine obećava da će biti još jedan nezaboravan trenutak u svijetu mode. Modni entuzijasti s nestrpljenjem očekuju šta će ova slavna para donijeti na crveni tepih.

Podjestimo, časopis Vogue je objavio da je tema Met Gala 2025. godine "Superfine: Krojenje crnog stila", koja crpi inspiraciju iz knjige Monice L. Miller iz 2009. "Robovi mode stajling crnog dijasporskog identiteta".