Film "Diva Futura"
138

Sjajno raspoložena Lidija Kordić zablistala u haljini dubokog dekoltea na festivalu u Veneciji

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mlada glumica Lidija Kordić zablistala je sinoć u Veneciji na premijeri italijanskog filma "Diva Futura" u kojem igra jednu od glavnih uloga.

Lidija se na crvenom tepihu u Veneciji pojavila u dugoj, crnoj haljini dubokog dekoltea. Detalji na bokovima naglasili su njenu vitku liniju. Kreacija koju je nosila djelo je Kaftan Studija kojem je lijepa glumica vjerna godinama.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Glumica je bila sjajno raspoložena i nasmijana je pozirala okupljenim fotografima s kolegicama iz filma, Tesom Litvan i Denise Capezza.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

U filmu je Lidija utjelovila lik Ciccioline, mađarsko-italijanske porno zvijezde, pevačice i političarke.

"Nikad nisam čula za nju, jer sam malo mlađa. Kada sam rekla mami da igram ulogu 'neke Ciccioline', ona je bila iznenađena. Pitala sam je da li zna o kome je riječ, a ona mi je rekla: 'Tvoj tata i ja vrlo dobro znamo ko je to'. Pomislila sam: O bože, sada ja tvoja kćerka utjelovljujem tu ulogu", kazala je Lidija na press konferenciji i nasmijala sve prisutne.

Lidija nastavlja niz međunarodnih uspjeha sa sarajevskom ZONA Talent agencijom. Nakon projekta "Ataturk" koji je uživao veliki značaj u Turskoj, bilježi novi uspjeh filmom "Diva Futura", Ovo ostvareje redateljice Giulie Louise je dio zvanične takmičarske selekcije na Venecijanskom Internacionalnom Filmskom Festivalu.

Inače, ova 28-godišnja Crnogorka završila je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

"Na početku sam željela biti što bliže kući i Sarajevo mi je bilo druga opcija, ali i najbolja životna odluka. Znate šta je Sarajevo? To je onaj osjećaj kad dugo ne vidite voljenu osobu pa se s vrata zaletite, skočite i zagrlite je najjače, a ona vas isto tako dočeka. Ne bojim se biti patetična kad je ovaj grad u pitanju, jer je Sarajevo ljubav", kazala je u ranijem intervjuu za Klix.ba.