Bolna procedura
73

Šta su žene spremne učinti za ljepotu: Kako izgleda tretman kojim se dobijaju "mačkaste" oči

I. S.
Screenshot: TikTok/countourclinics
Screenshot: TikTok/countourclinics
Mnoge žene su za ljepotu spremne učiniti mnogo pa i podvrgnuti se bolnim tretmanima. Na TikToku objavljen je snimak na kojem se vidi kako izgleda tretman kojim se dobijaju "mačkaste" oči.

Ljekarka Jing Wang iz Contour Clinis u Engleskoj je pacijentici zategnula područje oko očiju kako bi ličila na mankenku Bellu Hadid. Navedeno je da nije riječ o klasičnoj operaciji. Ovo bi trebao predstavljati manje komplikovan način za postizanje "savršenog" izgleda.

@contourclinics Non-Surgical Fox Eye Thread Lift by Dr Jing 💉 #fyp #foryou #foryoupage #aesthetics #foxeye #foxeyes #foxeyethreadlift #foxeyethreads #foxeyetrend #bellahadid #bellahadidmakeup #bellahadidstyle #foxeyetutorial #cosmetics ♬ miss bella hadid - gabby ✿

Očekivano, snimak je uzrokovao brojne reakcije. "Ne mogu vjerovati da ljudi ovo rade", "Ovo je doslovno izgledalo kao hirurški zahvat, samo neinvazivan", "Zašto bih trebala ovo uraditi? Djevojke, prihvatite svoju jedinstvenost", neki su od komentara.

Inače, Bella, na koju se mnogi ugledaju, u više navrata je govorila da ju je majka Yolanda nagovorila da operiše nos kada je imala samo 14 godina.

"Voljela bih da sam zadržala oblik nosa kakav su imali moji preci. Mislim da bi mi se u međuvremenu dopao", kazala je za Vogue. Međutim, negirala je da je zatezala oči.