PROMO
383

Tajna magije Biologique Recherche su znanje i inovativna tehnologija

Andreja Vasić, Delila Spahić i Emina Hodžić
U Ambasadi ljepote Biologique Recherche u Sarajevu održana je godišnja edukacija o novim proizvodima i tretmanima ovog ekskluzivnog pariškog brenda.

Edukaciju su vodile Stephanie Bonnet, internacionalna trenerica Biologique Recherche iz Pariza i Delila Spahić, generalna zastupnica za BiH. Edukaciji su prisustvovale predstavnice saradničkih centara iz BiH - Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Mostara i Jajca.

Kontinuirano educiranje i usavršavanje su standard ovog globalno prepoznatljivog brenda, kazala je Stephanie Bonnet, internacionalna trenerica Biologique Recherche iz Pariza.

"Biologique Recherche ima specifičan personaliziran pristup koži uz jako aktivne sastojke u svojim proizvodima. Ovo su ekskluzivni proizvodi iz Francuske koji imaju drugačiji način preporuke prodaje i ne mogu se pronaći u drogerijama i parfimerijama, već isključivo u ekspertnim centrima gdje morate dobiti preporuku za svaki proizvod", objasnila je Stephanie Bonnet.

Toleskin: Novi proizvodi iz Biologique Recherche laboratorije

Upitana šta je kozmetičkim centrima u BiH ove godine prezentovano novo i inovativno iz Biologique Recherche laboratorije, ona je kazala da je tokom edukacije u Sarajevu predstavila novi buster Toleskin i nove proizvode za njegu kože kod kuće, a saradnice su se podsjetile i o radu na aparatima Remodelling face i Skin instant lab, kako bi se još više poboljšao pristup koži.

Biologique Recherche je uvijek u potrazi za novim najboljim sastojcima i formulama, a kako bi bi poštovali eko sistem, iz proizvoda su uklonjeni svi sastojci životinjskog porijekla.

Odgovarajući na pitanje koji je najpopularniji tretman Biologique Recherche, Bonnet je rekla: "U našem pristupu koži ne postoji 'najpopularniji tretman za sve', zato što se fokusiramo na individualni pristup svakom trenutnom stanju kože. Budući da smo živa bića, naša koža se stalno mijenja i ima različite potrebe. Klijenti najviše dolaze zbog manualne tehnike i Remodeling face aparata".

Stephanie Bonnet, kao internacionalna edukatorica putuje širom svijeta, a o tome koliko žene iz BiH brinu o svojoj koži kaže: "Primijetila sam da, generalno, žene na Balkanu smatraju da je lijepa koža jako važna. Mnoge žene sa ovog područja su naslijedile navike o njezi kože od svojih majki, tako da na to gledam kao na ličnu higijenu. Najviše mi se sviđa što terapeuti koji rade sa Biologique Recherche, razumiju ovaj brend i jako su posvećeni svom poslu".

Ona preporučuje klijentima u BiH, koji se možda još nisu upoznali s ovim brendom, da pronađu centar blizu svog mjesta prebivališta i urade personaliziranu analizu kože i dobiju preporuku za korištenje proizvoda kod kuće i tretmana u salonima, u zavisnosti od njihovog trenutnog stanja kože i vremenskih uvjeta, posebno jer nakon izlaganja suncu koža ima veću potrebu za eksfolijacijom i hidratacijom.

Lotion P50 svaka žena treba imati u svojoj kozmetičkoj rutini

Bonnet je zaključila da bi jedan poseban proizvod Biologique Recherche svaka osoba trebala imati u svojoj kozmetičkoj rutini, a to je Lotion P50 za svakodnevnu, nježnu eksfolijaciju.

"Lotion P50 je multifunkcionalni proizvod za rebalansiranje koji pročišćava kožu na nježan način. Koristeći ga prije faze tretmana, optimizira dejstvo svih proizvoda koje poslije nanosimo kako bi koža mogla da primi sve aktivne sastojke. Za BR je najvažnija faza čišćenja i eksfolijacije, koja je čak i ispred faze tretmana", rekla je Stephanie Bonnet.

Saradnice iz cijele BiH oduševljene su rezultatima tretmana i proizvoda Biologique Recherche

Maja Rujević iz banjalučkog centra S-tetic, Estetic line je tokom edukacije rekla da su Biologique Recherche tretmani i proizvodi "nešto posebno i kada jednom probate BR tretman, jednostavno vidite rezultate koji govore sami za sebe i sigurno ćete poželjeti da imate proizvode ovog brenda za kućnu njegu. To su do tančina usavršeni proizvodi i tehnike koji daju vrhunske rezultate u najkraćem roku".

Blaženka Ivanović-Bosankić, kozmetičar i terapeut iz DKC "Farah" izrazila je zadovoljstvo što ovaj centar sarađuje sa brendom Biologique Recherche i dodala se "tretmani i proizvodi, kao i cjelokupni pristup Biologique Recherche zasniva na maksimalnoj iskorištenosti koncentriranih aktivnih sastojaka kako bi se potakla snaga i obnova kože". "Ovo je jedinstven brend zbog personaliziranog pristupa svakom trenutnom stanju kože. Uz ispravan izbor proizvoda, rezultati su veoma vidljivi u salonskoj i kućnoj njezi".

Dr. Larisa Zejnilagić, vlasnica "Prudeal centra" iz Jajca ističe da se "renomirani brend Biologique Recherche pokazao u najboljem svjetlu i da, sve što je rečeno da ima efekta u teoriji, pokazalo se zaista istinitim i u praksi".

Znanje je moć i tajna ovog brenda!

Delila Spahić, generalna zastupnica Biologique Recherche za BiH istakla je da je misija Biologique Recherche zdrava i lijepa koža koja blista, po čemu je brend i prepoznatljiv širom svijeta.

Kako biste isti kvalitet tretmana dobili u Parizu, Sarajevu ili bilo gdje u svijetu, Biologique Recherche putem svojih internacionalnih edukatora nesebično dijeli svoja znanja sa svim partnerskim centrima, putem edukacija.

"Znanje je moć i tajna ovog brenda i za nas je edukacija ključ uspjeha! Svi naši saradnički saloni i klinike u BiH redovno pohađaju edukacije i drže korak sa inovacijama ovog brenda. U BiH imamo šest saradničkih centara i otvoreni smo za dalju saradnju sa zainteresiranim potencijalnim partnerima u BiH koji žele da se upoznaju sa filozofijom, proizvodima i tretmanima ovog neprikosnovenog, ekskluzivnog svjetskog brenda. Naš cilj je širenje mreže u BiH", kazala je Spahić.

Tretmane i proizvode Biologique Recherche možete dobiti u Sarajevu u "Contour D" salonu, u Banja Luci u klinikama "S-Tetik”, “Estetic Line” i "Mezoestetik", u Tuzli i Sarajevu u "DKC Farah", u Mostaru u "La Belezza Studio" i u Jajcu u "Prudeal centru".

"Contour D" by Delila Spahić je generalni zastupnik Biologique Recherche za BiH.

Za više informacija posjetite salon "Contour D" na adresi Ulica Despićeva 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.