Bivša Miss Universe
36

Udala se jedna od najljepših žena svijeta: Birala je jednostavnu i potpuno zatvorenu haljinu

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bivša Miss Universe i jedna od najljepših žena svijeta Olivia Culpo i igrač američkog fudbala Christian McCaffrey su se vjenčali ovog vikenda.

Manekenka i igrač San Francisco 49ersa vjenčali su se u subotu u kapeli u Watch Hillu na Rhode Islandu. Vogue je objavio ekskluzivne fotografije, a Culpo je otkrila detalje proslave.

Izjavila je za magazin da je dizajnirala svoju haljinu s brendom Dolce & Gabbana s ciljem da stvori nešto "što se čini ozbiljnim" kao što je njena posvećenost McCaffreyju.

Duga balska haljina imala je okrugli izrez, duge rukave i zakopčana leđa, a nosila je čipkasti veo od skoro pet metara. Priznala je da nije htjela ništa otvoreno ili seksualizirajuće, već da djeluje jednostavno.

Nakon crkvene ceremonije u kapeli Watch Hill, gdje su radnici naoružani plavim kišobranima skrivali mladu od pogleda, prijem je održan u hotelu Ocean House, koji je zbog tog događaja zatvoren za javnost. Za goste je na travnjaku postavljen šator zaklonjen draperijom.

Prošle sedmice, Culpo je na Instagramu podijelila nekoliko fotografija na kojima se ona i McCaffrey ukrcavaju u privatni avion uoči njihovog vjenčanja.

"Neka počne," napisala je.

Par, koji je zajedno od 2019. godine, objavio je svoju veridbu u aprilu 2023. godine. U svom reality showu "Culpo Sisters! u kojem su uz Oliviju glavne zvijezde njezine sestre Sophia i Aurora, nekadašnja je Miss Universe otvoreno govorila o tome kako se želi udati za McCaffreya i zasnovati porodicu.