Napredna tehnologija
21

Predstavljeni glo HYPER PRO i glo HYPER: Inovativni pristup konzumaciji duhana

glo HYPER PRO i glo HYPER
glo HYPER PRO i glo HYPER
U posljednje tri godine kompanija BAT investirala je više od 1,4 milijarde eura u razvoj, komercijalizaciju i nauku iza portfolija duhanskih i nikotinskih proizvoda sa smanjenim rizikom*.

Pružanje što šireg izbora alternativnih proizvoda smanjenog rizika* ključan je dio ispunjenja globalne transformacije BAT-a, a to je stvaranje Boljeg sutra (A Better Tomorrow™) s ciljem izgradnje Bezdimnog svijeta u kojem odrasli pušači prelaze s cigareta na manje štetne alternative. Strateški cilj kompanije je prebaciti pušače sa cigareta na alternativne proizvode smanjenog rizika* i postati dominantno bezdimni biznis do 2035. godine.

Inovacije i napredak tehnologije su ključni pokretači promjena. Koncept manje štetnosti je javnozdravstvena strategija koja se bavi smanjenjem negativnog uticaja pušenja na zdravlje. Ovaj koncept prepoznaje važnu ulogu koju bezdimne alternative s potencijalno nižim zdravstvenim rizicima nude odraslim pušačima koji se inače ne bi odlučili prestati pušiti.

Krajem juna ove godina BAT je na tržištu Bosne i Hercegovine predstavio glo HYPER PRO uređaj čime je postao prva kompanija iz industrije koja je na našem tržištu prisutna sa svim kategorijama bezdimnih proizvoda, e-cigaretama, nikotinskim vrećicama i grijanim duhanskim proizvodima glo HYPER PRO koji se koriste s duhanskim proizvodima.

Kada je riječ o glo HYPER PRO, on je puno više od uređaja, jer je perfektna kombinacija tehnoloških inovacija i sofisticiranog dizajna. Dizajniran je da svakodnevne trenutke učini izvanrednim zahvaljujući uvođenju novih tehnologija, poput pametnog LED ekrana i HeatBoost sistema indukcionog zagrijavanja.

HeatBoost tehnologija indukcionog zaigravanja pruža intenzivniji ukus u Boost načinu rada, dok je trajanje sesije u Standard načinu rada do 30 sekundi duže u odnosu na prethodne modele uređaja, a moguće je ostvariti do tri uzastopne sesije. Uvođenje inovativnog EasyView LED ekrana omogućava korisniku kontrolu konzumaciju, pružanjem informacija o izabranom načinu rada, statusu baterije, preostalom vremenu trajanja konzumacije.

glo HYPER
glo HYPER

Nakon uspješnog lansiranja glo HYPER PRO uređaja, BAT na BiH tržištu ima novog člana u svoje porodice proizvoda za grijanje duhana – glo HYPER. Važno je naglasiti da je BiH prvo evropsko tržište, odnosno drugo na svijetu, nakon Japana, koje je lansiralo ovaj uređaj. Njime BAT, na našem tržištu, dodatno proširuje portfolio inovativnih proizvoda i predstavlja pojednostavljenu, cjenovno pristupačniju, opciju za korisnike. Sa svojom kompaktnom veličinom, laganim korištenjem i modernim dizajnom, glo HYPER omogućava jednako iskustvo konzumacije i idealan je za svakodnevnu upotrebu.

Uređaji glo HYPER PRO i glo HYPER dostupni su na kioscima iNovina i drugim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine gdje možete dobiti i više informacija o posebnim pogodnostima

* Na osnovu težine dokaza i pod pretpostavkom potpunog prelaska sa pušenja cigareta. Ovi proizvodi nisu bez rizika i izazivaju zavisnost.