Prijave do 15. septembra
0

Prijedorčanka: Otkrijte kako Bosna i Hercegovina traži Gazdu godine

Prijedorčanka
Prijedorčanka
Gazda je riječ koja se prvi put spominje 1372. godine i od tada je imala mnoga značenja. Njeno najsvježije značenje, a koji mu je dodjelio jedan cijenjeni brend, za nekoliko čašica se razlikuje od svih ostalih.

Sada već sigurno pogađate koji bi to brend mogao da bude? Ali to nije tamo neki brend ili brendi, nego domaća i prava Gazdina rakija.

Ko je ovdje Gazda?

Gazdina rakija željela je da se vrati starim dobrim vrijednostima kojih se svi ponekad moramo prisjetiti. Šta je pravo gazdinstvo? Kako se o njemu stara? A kako bismo saznali "Ko je ovdje gazda?", izjavila je Ljiljanu Vukelić, izvršna direktorica Prijedorčanke.

"Za sve ove godine postojanja Gazdine rakije, jedno je sigurno, pravi gazda je onaj i samo onaj koji je najbolja asocijacija na pravog gazdu. A kako bismo ljudima vratili vjeru u prava gazdinstva i ukazali na sve one vrijedne ljude koji pošteno žive od svog rada, riješili smo da napravimo veliki konkurs i da predstavimo našu viziju Gazde, dok uz pomoć našeg naroda tražimo Gazdu koji je sigurno tu negdje među nama."

Ljiljana je dodala: "Na sajtu kojeovdjegazda.com možete pročitati sve detalje, ali pravog Gazdu ćete prepoznati po tome što nikada za sebe ne bi rekao da je Gazda. On je svoj na svome, darežljiv je i ponaša se gospodski. Novac mu nije sve u životu, iako ga ima. On je vrijedan, predan, naočit i riječit. Ponosno živi od svog rada. Njemu je data riječ svetinja. A sa prijateljima bi podijelio i posljednju čašicu Gazdine rakije."

Koje nagrade očekuju Gazdu godine?

Ako poznajete Gazdu iz prethodnog opisa, možete poslati njegovu fotografiju (uz Gazdino odobrenje, naravno) i objasniti svojim riječima zašto mislite da je baš on Gazda godine. Prijavu možete popuniti na kojeovdjegazda.com i osim prestižne titule "Gazda 2024 godine", za koju će svi čuti. Gazda koji se bude najviše uklopio bit će nagrađen i sa buretom od 100 litara najfinije Gazdine rakije. Naravno, tu je i posebno izrađena i uramljena plaketa za Gazdu koju će moći ponosno da drži u najposebnijem dijelu svog gazdinstva.

Šta još Gazda novo sprema?

Kao i svaki Gazda, tako i Gazdina rakija radi marljivo na novim proizvodima koje ćeš želeti da imaš na svom stolu i među prijateljima. Ljiljana, izvršna direktorka Prijedorčanke nam je ekskluzivno otkrila da nam na jesen spremaju i jedan osvežen dizajn i dve nove, a godinama stare i odežale, Gazdine rakije.

"Prvo će dobro poznati Klasik iznenaditi osveženim izgledom etikete. A onda će na našu radost nastupiti Gazdina Premium u istoj boci sa posebnom etiketom ispod koje će teći 7 godina stara šljiva i posebno 7 godina stara dunja. A ono što svi sa nestrpljenjem čekamo je Gazdina 15 godina stara šljivovica. U njoj ćete osetiti sav dosadašnji trud i rad koji krasi našeg vrednog i predanog Gazdu."

Sada kada smo o Gazdi iz prve ruke saznali sve, neka i svaki Gazda sazna ko je pravi Gazda. Konkurs je otvoren do 15. septembra 2024. godine u 12 sati. Ne zaboravite da svog Gazdu godine prijavite na kojeovdjegazda.com.