"Puna dobrih ljudi"
171

Američki pustolov posjetio je sve zemlje svijeta, a za jednu kaže da je "sve što možete poželjeti"

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Drew Binsky iz Arizone je američki pustolov koji je posjetio svaku zemlju na svijetu, a otkrio je da jedna prema njegovom mišljenju "ima sve".

Od brazilskih favela do Grčke, preko dalekih azijskih zemalja, Drew je posjetio sve. U razgovoru za Unilad otkrio je da svakako ima svoju omiljenu državu koju je opisao kao "sve što možete poželjeti".

Riječ je o Filipinima, a Binsky je kazao: "Mislim da je to najljepša zemlja na svijetu, super sigurna i puna dobrih ljudi. To je kao sve što možete poželjeti u jednoj zemlji".

Uprkos tome, kazao je da planira u budućnosti živjeti u Dubaiju sa suprugom zbog kulture.

Ipak, nije svako mjesto koje je posjetio bilo toliko gostoljubivo prema Drewu, a neka su predstavljala pravi izazov za ulazak. Njegovo najteže iskustvo ulaska u neku zemlju se desilo kad je otputovao u Venecuelu. Primijetio da je to posebno slučaj za Amerikance.

"Na kraju sam dobio vizu od venecuelanske ambasade, ali je bilo teško zbog sankcija i političkih tenzija između SAD- a i Venecuele, ali uspio sam dobiti jednu u posljednjem trenutku", ispričao je.

Dodao je šta je to još na njega posebno ostavilo utisak prilikom brojnih putovanja: "Stvarno volim posjećivati ​​starosjedilačka plemena, jer to pokazuje da druga strana svijeta nije toliko zaokupljena tehnologijom i elektronikom".

"Ponizno je sresti ljude i vidjeti kako žive u dalekim mjestima; planiram nastaviti da posjećujem autohtona plemena uglavnom u Africi, ali i u Južnoj Americi i Indiji", kazao je.