Oduševili ga i ljudi
59

Amerikanac tvrdi da ga jedan hrvatski grad podsjeća na SAD: Krajolik je prelijep

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Amerikanac Gabriel Cordona koji se s porodicom preselio u Dubrovnik, nedavno je putem TikToka podijelio koji ga hrvatski grad podsjeća na SAD.

Cordona je protestanski svećenik koji na svom TikTok profilu često dijeli zanimljivosti o životu u Hrvatskoj, nedavno je posjetio Osijek i potom podijelio šta mu se sve svidjelo u ovom gradu.

"Da moram ocjenjivati Osijek, rekao bih da je ljubaznost ljudi u tom gradu 10 od 10. Tako su dobri, prijatni i lijepo se ponašaju prema nama", rekao je na početku.

Kaže da je priroda u Osijeku prelijepa te da su ga poljoprivredna zemljišta podsjetila na SAD.

"Krajolik je prelijep, ima mnogo poljoprivrednog zemljišta i to me podsjeća na SAD i na neka specifična mjesta u SAD-u i na moj dom, jer Florida ima mnogo ravnica. Za kraojlik dajem ocjenu 9.5", naveo je.

Potom je ponovo pričao o tome koliko je oduševljen stanovnicima Osijeka i koliko su bili društveni. Nakon toga, odlučio je pričati o hrani. Ističe kako su bili na vjenčanju i da su jeli najbolju hranu.

"Bili smo na vjenčanju i jeli smo najbolju hranu. Bilo je svega - janjetine, piletine, riže, tjestenine. Torta je bila nevjerovatno ukusna, a bilo je i puno drugih kolača i deserta. Tako da ako bih mogao dati ocjenu 11 od 10, dao bih", oduševljeno je nastavio.

Međutim, kafi je dao ocjenu devet od 10 jer nije navikao na takav okus, budući da je riječ bila o domaćoj kafi. Na kraju je rekao da su se odlično proveli.