Živjela u Splitu
128

Amerikanka podijelila stvari koje su "normalne" samo u Hrvatskoj: Zbog ovoga se odlučila odseliti

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Mads, Amerikanka koja putuje po svijetu i svoje pustolovine bilježi na društvenim mrežama, podijelila je zanimljiv video u kojem je pobrojala stvari koje su "normalne" samo u Splitu, ali i objasnila zašto se odlučila odseliti.

Otkrila je kako je u Splitu živjela dvije godine i da svaki put kad je tu živi na dva načina - ili najzdravije moguće ili potpuno nezdravo.

"Iako je "party scena" ovdje poprilično živa, lako se može pristupiti prirodnom okruženju, a Hrvati su jako zdrav i utreniran narod što vas itekako motivira da pazite na liniju", kazaal je.

@madsabroad

Unhinged aspects of living in the European party hotspot of Split, Croatia 🇭🇷 NOTE: these are my experiences as a foreigner who’s been here for 5 summers (as well as one very long winter) and do not necessarily reflect the lifestyle of local residents. Croatia has one of the worst ratios of living costs to salaries and Split is an especially difficult place to get by. #splitcroatia #livingineurope #traveleurope #croatia #hrvatska #balkan #european #eurosummer

♬ LINGER X PAPER PLANES - Allison Keeley
Kazala je kako cijene nekretnina nisu prihvatljive u odnosu na plaće, a da je opijanje "prihvatljivo u bilo koje doba dana": "Nedavno sam bila u ranojutarnjoj šetnji da vidim izlazak sunca, srela sam grupu starijih muškaraca kako piju pivo u šest sati ujutro na lokalnom okupljalištu ".

Još jedna stvar koju je istaknula bio je veliki broj grafita po gradu: "Lokalac mi je objasnio da to ima veze s nogometom, sjever se odnosi na Zagreb, a jug na Dalmaciju".

"Split je i jako dramatičan, nikada nisam srela ljude koji se toliko ponašaju kao djeca, pogotovo kada je u pitanju turizam. Ponekad su u pitanju manje ozbiljne stvari poput tračeva, a ponekad mafijaške teme. To je razlog zbog kojeg sam odlučila da neću živjeti u Splitu", poručila je na kraju.