Istraživanje pokazalo
62

Brisel proglašen najugodnijim gradom na svijetu: Pogledajte koji su još gradovi na listi

D. V.
Brisel (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Brisel (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Udobnost se smatra i oblikom umjetnosti, a prema novom istraživanju koje je proveo "All Clear Travel Insurance", Brisel je prvi na listi najugodnijih gradova na svijetu.
Ovaj grad sa posebnom arhitekturom i jedinstvenom hranom osvojio je posjetitelje i zauzeo prvo mjesto. Kako su potvrdili kroz ovo istraživanje, Brisel se bolje doživljava u zimskim nego u ljetnim mjesecima, a njegove građevine u kombinaciji sa hranom čine ovaj grad savršenim za odmor.

Poseban ugođaj u Briselu posjetitelji mogu doživjeti pred novogodišnje praznike, kada ovaj grad nudi niz sadržaja i bazara.

Osim ovog, drugi najugodniji grad za boravak je Pariz koji je ujedno i jedan od najposjećenijih gradova na svijetu. Istraživanje je pokazalo da Pariz ima jedinstven šarm i romantiku u jesenskim ali i zimskim mjesecima kada ga posjećuje najveći broj turista. Nakon Pariza, iduća na listi je Ženeva, a zatim Kopenhagen i Lisabon.

Podsjećamo, Lisabon je proglašen i najboljom kulinarskom destinacijom u Evropi. Proglašenje je uslijedilo na petom izdanju takmičenja "World Culinary Awards" koji za cilj ima promovisanje globalne kulinarske kulture i podsticanje gastronomskog turizma.

Za ovaj grad ipak je preporučeno da se posjeti u ljetnim danima, a kompletno istraživanje na kraju je rezultiralo sa listom 20 najugodnijih gradova za boravak.