I po 1.000 eura za noć
22

Influenser razočaran cijenama smještaja u Splitu za vrijeme Ultra festivala: "Jesam li ja lud?"

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Održavanje Ultra Europe festivala elektronske muzike svake godine privuče hiljade turista u Split, a hrvatski influenser ukazao je i na to koliko je smještaj u gradu skuplji u ovom periodu.

Naime, influenser Grigor Baždar istražio je kakve su cijene apartmana u Splitu za vrijeme održavanja Ultra Europe festivala, a bio je prilično šokiran ponudom i cijenama.

Cijena prvog apartmana za 3 osobe i dva noćenja koji je pokazao je skoro 2.000 eura. Riječ je o prosječnom apartmanu s omalenim kupatilom, zajedničkim prostorom i spavaćom sobom zbog čega ga je iznenadilo da bi jedna noć koštala 1.000 eura.

"Jesam li ja lud ili je ovo ispodprosječno za apartman na moru, a kamo li za apartman koji vrijedi 1.000 eura po noćenju?", upitao je.

Pokazao je još jedan apartman koji je koštao 400 eura po noćenju za četiri osobe, kazavši da je očekivao neki hotel ili bar pogled na more, ali da za taj novac ne odgovara.

Posljednji apartman koji je pokazao koštao je 600 eura za dva noćenja, a riječ je o apartmanu u potkrovlju s krevetima na sprat te je kazao kako ne bi izdvojio 100 eura za noć da dijeli takav prostor s još tri osobe.

Na kraju je kazao kako je zahvalan jer mu je prijatelj pomogao da nađe jeftiniji smještaj, a da bi teško mogao priuštiti da je sam tražio.