Idealan jesenski izlet
41

Posjetite presladak ranč alpaka u Sloveniji i provedite dan s ovim umiljatim životinjama

D. J.
Jesen je idealno godišnje doba za putovanja i izlete, posebno za one koji ne vole visoke temperature koje su nas pratile ovoga ljeta.

U Sloveniji, samo nekoliko kilometara od Maribora, u mjestu Poljčana, sve ljubitelje neobičnih izleta oduševit će iskustvo na ranču alpaka.

Ove preslatke, razigrane i miroljubive alpake životinje su iz porodice deva, inače tipične za Južnu Ameriku. Za one koji to možda ne znaju, alpaka je vrsta male lame, umiljate životinje sa najcjenjenijom vunom na svijetu.

Osim što ove životinje preslatko izgledaju, one su i vrlo mirne te uživaju u društvu ljudi. Na ovom ranču možete ih hraniti, maziti i fotografirati se s njima u prekrasnom okruženju.

Obilazak samog ranča sastoji se od tri dijela. U prvom dijelu posjetitelji se upoznaju sa životinjama koje veselo dočekuju sve goste, a potom slijedi jedinstvena radionica izrade filcanog sapuna od alpakine vune koju posjetitelji mogu ponijeti kući.

Treći dio uključuje osvježenje uz tradicionalne delicije i vino okolnih vinograda koje će vam uslužiti ljubazni domaćini.

Na ovom ranču možete uživati u individualnim oblisacima, organizirati dječije rođendane, team buildinge i sve druge vrste druženja. Važno je napomenuti kako je potrebno rezervirati obilazak ranča, a to možete učiniti putem njihovog Facebook ili Instagram profila.