Snimka je viralna
2

Posjetitelji na Oktoberfestu fotkali se s Johnnyjem Deppom, no uopšte nije bila riječ o njemu

D. J.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Jučer je počeo Oktoberfest, a već sada se društvenim mrežama dijele brojne viralne snimke sa ovog najvećeg narodnog festivala koji se održava po 189. put.

Danas je među hiljadama turista prošetao mušakarac za kojeg su mnogi pomislili da je u pitanju slavni glumac Johnny Depp.

"Johnny Depp na Oktoberfestu 2024", piše u viralnom videu koji se širi društvenim mrežama, a na kojem se vidi kako se "Johnny Depp" probija kroz masu u pratnji tjelohranitelja dok mu ljudi plješću i srdačno ga pozdravljaju.

Međutim, kako piše Bild, ispostavilo se da slavni glumac nije posjetio Oktoberfest, već da je riječ o PR triku.

Naime, Deppov dvojnik je u popunjenom šatoru Schottenhamela, inače najstarijem šatoru na Oktoberfestu, reklamirao brend. U tom šatoru može se kupiti boca šampanjca Moët & Chandon za 145 eura.

Podsjećamo, posjetioci ove godine mogu očekivati ​​da će izdvojiti između 13,60 i 15,30 eura za kriglu piva od jednog litra. Ovogodišnje cijene su otprilike 3,87 posto više nego 2023. godine.

Što se tiče sigurnosti, ove godine je došlo do značajnog pojačanja kontrola. Nakon napada nožem u Solingenu, u kojem su prije skoro mjesec dana poginule tri osobe, grad Minhen je poduzeo drastične mjere. Kako prenosi Bild, ove godine bit će više članova osiguranja i po prvi put detektori metala, te će i obilaziti posjetioce.