Kritikovao ih
60

Stjuard naveo koji tip putnika najviše mrzi: Oni u potpunosti remete ukrcavanje

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stjuard Hart Hoffman otkrio je tip putnika koji najviše mrzi. Naime, riječ je "vaškama koje se skupljaju na gateu", što je uvredljiv naziv za putnike koji dođu na ulaz mnogo ranije prije nego što počne ukrcavanje.

Ovaj izraz se počeo upotrebljavati još 2005. godine na forumu FlyerTalk kada je jedan korisnik opisao putnike koji se skoro utrkuju kako bi što prije ušli u avion, zauzeli mjesta i u pretincu imali dovoljno prostora za ostavljanje ručnog prtljaga.

"Apsolutno ih mrzim. Nema potrebe da to rade i u potpunosti remete ukrcavanje", rekao je i dodao da ove osobe smatraju da su bitnije od ostalih putnika.

Stjuard Rich Henderson, koji vodi stranicu "Two Guys on a Plane", ispričala je da "vaške" također sprečavaju čistačice ili posadu da uđu u avion, što također uzrokuje kašnjenja.

Samantha Facteau, glasnogovornica Delta Air Linesa, rekla je da oni misle isključivo na sebe i zaboravljaju da gužva otežava prolazak onima kojima je potrebna pomoć, uključujući putnike koji su u kolicima i slično.