Lično iskustvo
18

TikTokerica otkrila koje su najopasnije destinacije za žene koje same putuju: Više ne bih tamo išla

D. V.
Foto: TikTok/Screenshot
Foto: TikTok/Screenshot
TikTokerica i solo putnica Andrea BoldBody otkrila je svojim pratiteljicama na koje destinacije se više neće vratiti.

Kako tvrdi, njen cilj je podijeliti svoje iskustvo sa ženama koje kao i ona putuju same kako ne bi došle u situacije u kojima se ona našla.

"Ovo je samo moje iskustvo I želim da druge žene budu sigurne", kazala je u videu.

Na petom mjestu njenih destinacija za koje smatra da nisu sigurne istakla je Manilu, glavni grad Filipina. Otkrila je svoje iskustvo iz hotela gdje joj nisu dopustili da ode do bankomata i rekli da obuče više odjeće te da nije sigurno da hoda sama.

@andreaboldbodytravels

For safety reasons, I will avoid traveling to these places as a solo traveling woman #solotravel #solotravelwoman #unsafedestinations #safetytips

♬ original sound - Andrea BoldBody | Solo Travel
Za Pariz je navela da su je opljačkali u podzemnoj željeznici i savjetovali je da ne izlazi sama po noći.

Iduća destinacija je luka Cartagena u Kolumbiji za koju tvrdi da joj se posebno svidjela, ali da su muškarci jako agresivni.

Za Caye Caulker na Karibima je kazala da je prekrasna destinacija, ali da su muškarci toliko agresivni da je morala koristiti sprej za samoodbranu zbog muškarca koji je tjerao da uđe u njegov restoran.

U San Salvadoru joj se kako tvrdi dogodila najstrašnija situacija gdje su je skoro otela dvojica muškaraca.

"Bili su građevinski radnici koji su se zaustavili pored mene. Zgrabili su me za ruke i pokušali ubaciti u svoj kamion", navela je.

Ipak, kako tvrdi uspjela se spasiti jer su ljudi iz obližnjeg restorana čuli njeno vrištanje i pomogli joj. Svim ženama koje žele posjetiti destinacije o kojima je govorila savjetovala je da budu posebno oprezne i da dodatno razmisle da li zaista žele tamo otići.