Pokazala na snimku
84

Turistkinja otkrila koje stvari su je iznenadile tokom posjete BiH: Nismo mogli vjerovati

I. S.
Nadia i Irfan Zakariya su sa svojim sinom posjetili Bosnu i Hercegovinu. Ona je zatim na društvenim mrežama podijelila stvari koje su je iznenadile tokom posjete našoj zemlji.

Posjetili su restoran u tržnom centru, a jednu stvar su odmah primijetili.

"Nismo mogli vjerovati, ali pušenje unutra je još uvijek popularno ovdje. Ovo ćete vidjeti posvuda - u kafićima, restoranima, salonima. Čak i ovdje imate pepeljare, pogledajte", navela je.

Također smatra da je većina stvari u BiH jeftina, naročito kada je riječ o hrani i prijevozu. Navela je da im ovdje novac dugo traje.

"Još jedno iznenađenje - nema taksi aplikacija poput Ubera. Morate ga pozvati ili 'uhvatiti' na starinski način", ispričala je pratiteljima.

Nakon toga je pohvalila kvalitet hrane, za koji smatra da je na potpuno drugom nivou. Svaki zalogaj je bio odličan - od ćevapa do bureka. Pored toga, bila je oduševljena arhitekturom.

"Ovdje ćete primijetiti mnogo turskog utjecaja s prelijepim džamijama i historijskim zgradama koje će vas vratiti u prošlost. Bosna je bila puna iznenađenja i volimo svaki djelić nje. Ako niste bili ovdje, mnogo propuštate", rekla je.

Mnogi građani BiH su joj se u komentarima zahvalili na posjeti i lijepim riječima. Pratitelji iz drugih zemalja su izrazili želju da posjete našu zemlju.

"Nadam se da si imala divno iskustvo i da ćeš nas ponovo posjetiti", "Zbog vas sam poželjela kupiti kartu za Bosnu", "Trenutno sam u Bosni i slažem se sa svime što si rekla", neki su od njih.