Čak i ako niste vješti
47
Kolač bez jaja: Jeftin i preukusan desert koji uspije baš svaki put
Klix.ba
![© Shutterstock](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_230416090.jpg?v=1)
© Shutterstock
Kad vam u frižideru nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.
Ako ste ljubitelj finih kolača s okusom čokolade evo zaista izvrsnog recepta kojeg nikako ne bi smjeli propustiti. Čokoladna fantazija poznata i pod nazivom "Crnac bez jaja" jedan je od onih kolača koji su stvoreni za uživanje.
Sastojci
Biskvit
- 400 ml jogurta
- 200 g šećera
- 300 g glatkog brašna
- 120 ml suncokretovog ulja
- 30 g kakaa
- 2 kašikice sode bikarbone
Glazura
- 150 g maslaca
- 150 g tamne čokolade
- 100 g šećera
- 100 ml mlijeka
Priprema
- Napravite biskvit Rernu zagrijte na 185 stupnjeva. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu stavite u posudu i miješajte električnim mikserom 2 do 3 minute da nastane glatka smjesa.
Izlijte je u lim za pečenje dimenzija 20×30 centimetara kojeg ste premazali s malo ulja i posipali brašnom kako se biskvit ne bi zalijepio. Pecite 20 do 25 minuta.
- Prelijte glazurom
Na pari rastopite maslac, pa dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne rastopi. Dodajte šećer i mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.
Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima
Otišao kući s 5.000 eura
Takmičar ispao iz kviza "Tko želi biti milijunaš?" zbog pitanja iz demografije: Znate li odgovor?
Vezani članci
Sočni i mekani desert
Spoj tradicionalnog i modernog: Napravite trileće s kremom od pistacija
Priprema je jednostavna