Od 25. do 31. oktobra
33

Sve je spremno za prvi Sarajevo Shopping Week

Klix.ba
Sarajevo Shopping Week
Sarajevo Shopping Week
Jeste li spremni za nevjerovatnu shopping avanturu? Prvi Sarajevo Shopping Week, koji će se održati od 25. do 31. oktobra, donosi vam fantastične popuste, ekskluzivne ponude i jedinstvene pogodnosti u najpoznatijim trgovačkim centrima i radnjama glavnog bh. grada.

Ovaj događaj pretvorit će Sarajevo u pravu shopping destinaciju, gdje će ljubitelji mode, ljepote, sporta, tehnike, asesoara, moći pronaći sve što im treba na jednom mjestu.

"Oduvijek smo vjerovali da Sarajevo zaslužuje manifestaciju koja okuplja strastvene ljubitelje shoppinga i otvara vrata jedinstvenim prilikama. Sarajevo Shopping Week predstavlja značajan korak naprijed u oblikovanju shopping kulture našeg grada. Ova manifestacija ne samo da jača zajednicu, već i slavi raznolikost i inovativnost brendova. Pozivamo sve građane da posjete svoje omiljene trgovačke centre i radnje, te iskoriste posebne pogodnosti, stvarajući nezaboravne trenutke koji će obogatiti njihovo iskustvo shoppinga", izjavila je Samira Muratović, generalna direktorica Altermedije, agencije koja je idejni tvorac projekta Sarajevo Shopping Week i glavna i odgovorna urednica Ladies In magazina (www. ladiesin.ba).

Ova prva godina Sarajevo Shopping Weeka označava uzbudljiv početak stvaranja jedinstvene turističke atrakcije u regiji, s jasnom vizijom privlačenja turista iz cijelog svijeta i jačanja shopping kulture u srcu Sarajeva. Organizatori ambiciozno planiraju obogatiti događaj u narednim godinama uključivanjem još više brendova i raznovrsnih aktivnosti, stvarajući time nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. Sarajevo će se transformirati u istaknutu shopping destinaciju, gdje se susreću tradicija i moderni trendovi, nudeći jedinstvenu priliku za istraživanje, kupovinu i uživanje. Ovaj događaj ne samo da će obogatiti kulturnu ponudu grada, već će i potaknuti ekonomski rast i ojačati povezanost unutar lokalne zajednice.

S velikim zadovoljstvom i entuzijazmom, NLB Banka se pridružila ovoj značajnoj inicijativi, zajedno s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, kako bi promovirala najbolje od domaćih i međunarodnih brendova, čime ne samo da se osnažuje lokalna ekonomija, već se ljubiteljima shoppinga pruža jedinstvena prilika da uživaju u raznovrsnim i atraktivnim ponudama.

"Drago nam je što smo dio ove inicijative zajedno sa Turističkom zajednicom Grada Sarajeva i Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo i što možemo podržati ovaj događaj koji za cilj ima predstavljanje najbolje ponude od domaćih i međunarodnih brendova. U NLB Banci vjerujemo u osnaživanje zajednica i podršku privrednog razvoja kroz inovacije i saradnju, a ovaj projekat ne samo da potiče maloprodajni sektor, već i svim ljubiteljima shoppinga nudi zaista sjajne ponude i prilike. Pripremili smo i posebne popuste za plaćanje NLB kreditnim karticama kod odabranih partnera i radujemo se sedmici ispunjenoj sjajnim ponudama za sve", istakla je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo

Ovaj događaj predstavlja ključnu priliku za dalji razvoj Sarajeva kao shopping destinacije, kaže Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

"Sarajevo Shoping Week je novitet za Sarajevo i očekujemo da će nas pozicionirati na listu shopping gradova, te proširiti svijest potrošača o mogućnostima koje su ovdje ponuđene. Sedmica shoppinga u Sarajevu trebala bi rezultirati pojačanim aktivnostima kupovine u shopping centrima u gradu, koji je u odnosu na druge glavne gradove u regionu jefitniji. Vjerujemo da ćemo Sarajevo ojačati u smislu turističke destinacije, te vratiti mu sinonim za trgovinu", istakao je Fazlagić.

Brendovi učesnici ovogodišnjeg Sarajevo Shopping Weeka:

XYZ, U.S. Polo, Gema, Superdry, Lulu Multibrand Store, Nine West, Lindex, Upim, Tiffany, Ulla Popken BiH, Blue kidsZlatarna Celje, Muscle Freak, Dormeo Home, Stylos, Zoo centar, Frisa, Barbosa, Flormar, Waterdrop, Elysee, Dar exclusive jewellery, Planika, Borovo, Jeordie’s, Retro, Werrkol, Intersport, Calypso, Martimex, Dormeo Home, Optika Salihbegović, Beosport, CasaBianca, Hello Baby, Baby Centar, Vicko BiH, Frizerland Sarajevo, Carpisa Sarajevo, Cosmetic Market BiH, Pet City, Inn Sport, Penti BiH, Kare BiH, AT Store, Juventa sport, Lijepe kućne stvari, Karcher shop – Kamer commerce, Lisca, Werkstatt, M Gallery, Karaka Promet, Samsonite Hugo Boss, Geox, Imac, Liu Jo, Luisa Spagnoli, Maxmara weekend, Studio, Apimed, Digital city, Caseland i DC store, Calzedonia, Tezenis, Intimissimi, Technoshop, Bellona, dm, Panda Kids, Benetton, Sisley, Intuitiva, Alma Ras, Oculto, City Time, HI by Ilda, MAD Parfumer, MASA, Heta 1892 i Seiko, Mac store.

Više informacija za sve pogodnosti i popuste pronađite na: https://www.ladiesin.ba/sarajevo-shopping-week/.

Projekat su podržali: Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajeva, NLB Banka i Ladies In magazin.

Posjetite bh. glavni grad od 25. do 31. oktobra i uživajte u nevjerovatnim popustima i promocijama.

Sarajevo Shopping Week čeka na vas!