Nevjerovatno putovanje
46

Tiktokerka razmjenom stigla od ukosnice do vlastite kuće

D. B.
Tiktokerka Demi Skipper ostvarila je nevjerovatno dostignuće, ona je razmjenom putem pomenute platforme stigla od obične ukosnice do vlastite kuće

Skipper je razmjenjivala različite predmete i imovinu putem TikToka te je na kraju stigla do ogromnog uspjeha. Projekt Trade Me Project je započela u maju 2020. godine.

Riječ je o tridesetogodišnjoj tiktokerki iz San Francisca u Kaliforniji, koja je nakon svog nevjerovatnog "putovanja" u konačnici postala vlasnika kuće u Nashwilleu u Tennesseeju.

Inspirisao ju je Kyle MacDonald, koji je razmjenom stigao od crvene spajalice do kuće u seriji online razmjena 2006. godine.

Demi je ukosnicu razmijenila za par jeftinih naušnica, potom je došla do četiri čaše za margaritu, a onda do usisavača. Prve razmjene je obavila lično u San Franciscu, a potom je krenula na putovanje širom SAD-a. Tokom putovanja je objavljivala klipove na TikToku i Instagramu gdje je saopćila da joj je konačan cilj imati kuću.

@trademeproject

I got the house. ##Trademeproject ##Season2🤫

♬ Originalton - POV’s

U narednom periodu je za usisivač dobila snowboard, potom slušalice, a kasnije je razmjenom došla do laptopa i kamere. Stigla je do Nike tena koje je zamijenila za iPhone, a taj uređaj je dala za Dodge Caravan iz 2008. godine. Broj fanova tiktokerke je vremenom rastao, a Dodge je zamijenila za kabriolet Mini Cooper. Nekoliko sedmica kasnije je za njega dobila ogrlicu za koju je vjerovala da vrijedi 20.000 dolara, no ispostavilo se da vrijedi manje od 2.000 dolara.

Nakon frustrirajuće dvije sedmice potrage, ogrlicu je razmijenila za Peloton stacionarni bicikl vrijedan 1.800 dolara, a za njega je nešto kasnije dobila Mustang. Do decembra prošle godine je stigla do kolibe u šumi, a nju je zamijenila za Hondu CRV. Potom je došla do tri taktora, a onda i do Chipotle celebrity kartice kojs joj je osigurala besplatnu hranu za cijelu godinu i zabavu s kateringom.

Karticu je zamijenila za prikolicu vrijednu 40.000 dolara za Tesla Powerwall baterijski sistem za skladištenje solarne energije, a u posljednjoj razmjeni je dobila kuću u Nashwilleu.

Više od pet miliona ljudi je pratilo njeno nevjerovatno putovanje.

Demi u januaru planira zajedno sa svojim suprugom napustiti Kaliforniju i preseliti se u Tennessee gdje će renovirati svoj novi dom.