Kuhano vino će vas uvijek okrijepiti i zagrijati ako ste negdje na snijegu i planini, pomoći i kod prehlade, ali i učiniti zabavnijim trenutke koje provodite u omiljenom društvu.
Vjerovatno nikada nećete pogriješiti kada je izbor vina u pitanju za pravljenje ovog zimskog pića, pošto je činjenica da se vino kuha u cijelom svijetu i po različitim recepturama krajeva iz koga dolazi.
Kada govorimo o izboru vina, postoji jedno koje se po svom originalnom i prepoznatljivom ukusu izdvaja od drugih, i savršeno uklapa u pravljenju kuhanog vina, a to je Ždrepčeva Krv iz vinarije Čoka.
Ždrepčeva Krv postoji već 50 godina i pravi se po nepromjenjenoj recepturi od čak šest sorti grožđa, a to su Vranac, Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Muskat Hambrurg i Game.
U predstojećim prazničnim danima, pripremite sebi i voljenima Ždrepčeva krv kuhano vino po provjerenom receptu iz davnina.