Znate li zašto biste trebali izbjegavati naručivanje kriške limuna u svojim pićima?
Vjerovatnost da ova studija izađe s tako šokantnim rezultatima bila je zapravo prilično velika, jer ne možete zapravo kontrolirati higijenu zaposlenika restorana
Gotovo da nema načina da se provjeri tko od poslužitelja ne pere ruke nakon korištenja toaleta. Dakle, jedini način na koji možete izbjeći pojavu bakterija sklonih bolestima s vaših pića jest da osigurate da osoblje restorana nosi zaštitne rukavice.
Ako imate relativno slabiji imunološki sistem ili ulazite u duboku starost onda imate velike šanse da se razbolite od štetnih bakterija. Međutim, oni čiji imunološki sistem obično može podnijeti mnogo smrtonosnije bakterije od onih na krišci limuna, ne moraju ga nužno izbjegavati.
Zapravo, naša vlastita kuhinja vjerojatno razmnožava više bakterija nego bilo koji restoran u gradu. Studije su zapravo pokazale da na kuhinjskoj dasci za rezanje može biti do 200 puta više fekalnih bakterija nego na WC školjki. Zato, naredni put kad budete rezali limun, pobrinite se da uništite bakterije prije nego što ga ubacite u svoje omiljeno piće.