U rođendanskom duhu
36

Aquarius Vils slavi 25. godina uz posebno osmišljen muzički vikend

Prije tačno 25 godina u malom lokalu od nekih petnaestak metara kvadratnih u poznatoj Lorisovoj zgradi na Grbavici nastao je caffe & sadnwich bar Aquarius.

Danas, nakon jedne cijele četvrtine stoljeća Aquarius Vils je međunarodno poznati restoran klub smješten na prelijepom Vilsonovom šetalištu koji je obavezna destinacija svih ljubitelja dobre atmosfere, odlične hrane i ugodnog druženja.

"Od samog osnivanja naporno smo radili kako bi našu viziju jednog modernog prepoznatljivog restoran kluba pretvorili u ono što je Aquarius Vils danas. Trebalo je zaista dosta truda, rada, zalaganja i odricanja ali istini za volju i malo sreće da postanemo ono što smo danas a to je brend koji je poznat i van granica naše države. Uvijek smo naše posjetioce i njihove zahtjeve nastojali da ispunimo kako bi ostvarili ugođaj po kojem je naš Aquarius nadaleko poznat", istakli su iz menadžmenta ovog kluba.

Sedam godina nakon što je današnji Aquarius Vils počeo sa radom, svoje poslovanje seli u novi prostor na Grbavici u poznatom Shopingu sa predivnom baštom i odlično uređenim prostorom. U tom periodu Aquarius uvodi muzičke događaje.

Simbolično ili ne, tačno nakon 7 godina Aquaris se ponovo seli ovaj put na današnju lokaciju koju odlikuje jedna od najljepših ljetnih bašti u Sarajevu te impozantno uređen prostor koji može ugostiti sve svoje vjerne goste.

Od osnivanja pa sve do danas u ovom sarajevskom klubu su gostovala neka od najpoznatijih muzičkih imena sa Ex-Yu prostora. Pa smo tako u Aquarius Vilsu imali priliku slušati, ali i gledati nastupe mega popularnih izvođača kao što su Zdravko Čolić, Parni Valjak, Zabranjeno pušenje, Crvena Jabuka, Bombaj Štampa, Zoster, Saša Kovačević, Konvoj, Neno Belan, TBF, Vana, Colonia, Elemental, The Tour, Nataša Bekvalac, Saša Matić, Marija Šerifović, Marko Louis, Frajle, Cubismo, Tijana Dapčević, Džejla Ramović, Mirza Selimović, Berin Buturović, Neno Murić, ali i mnoge druge cover bendove.

Važno je naglasiti da je upravo Aquarius Vils inicirao nastanak benda Pandury koji je danas, nakon 7 godina postojanja, svojevrsni fenomen na klupskoj muzičkoj sceni. Ovaj popularni bend danas obara sve rekorde posjećenosti na svakom nastupu što je zaista dokaz odlične pozitivne energije kojom bend Pandury nedvojbeno zrače. U prvobitnoj postavi frontmen benda Pandury bio je Mirza Pandur koji će nešto kasnije krenuti u solo karijeru, a danas je jedan od najtalentovanijih i najtraženijih vokala sa ovih prostora što je dokazao ulaskom u finale regionalnog muzičkog takmičenja "Zvezde Granda".

Obzirom da 25. rođendan Aquarius Vilsa pada u četvrtak 19. septembra, menadžment kluba je odlučio to obilježiti na jedan poseban način te će svim posjetiocima u periodu od 10:00 do 19:00 sati dati 25% popusta na sve artikle iz bogate ponude.

Vikend koji je pred nama Aquarius nastavlja u rođendanskom duhu pa će tom prilikom sve goste ovog kultnog sarajevskog kluba dočekati i besplatno piće dobrodošlice.

U petak 20.09. na live muzičkoj sceni zajedno će nastupiti bend Pandury i Mirza Pandur. Za zagrijavanje atmosfere, poznati Warm-up događaj, tog petka biti će zadužen DJ Mahir Beathouse. Svoje mjesto za ovaj fantastičan muzički događaj možete rezervisati na broj telefona +387 61 577 885, a cijena ulaznice je 15 KM.

Subota 21.09. svoj nastup će imati popularna ekipa Ajla & Gonzo Specijal sa obogaćenim muzičkim programom posebno pripremljenim za ovaj događaj. Cijena ulaznice za ovaj događaj je 7 KM.

"Koristimo ovu priliku da se još jednom zahvalimo svim našim vjernim gostima, partnerima, prijateljima a posebno našem vjernom i predanom kolektivu bez kojih ne bi bilo moguće stvoriti brend Aquarius koji danas slavi 25. godina svog postojanja", poručili su iz menadžmenta Aquarius Vilsa.

Sve dodatne informacije vezane za događaje u Aquarius Vils-u kao i rezervacije možete dobiti na broj telefona +387 61 577 885

■ Ponedjeljak - četvrtak u periodu od 14 do 22 sata

■ Petak - nedjelja u periodu od 15 do 19 sati.

Pratite Aquarius Vils i na društvenim mrežama putem njihovog Facebook ili Instagram profila.

Vaš Aquarius Vils - Mjesto za sve generacije od 1999. godine