Festival u Veneciji
120

Angelina Jolie završila u suzama nakon premijere filma "Maria": Bila je pojam elegancije u dugoj haljini

N. O.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Angelina Jolie završila je u suzama nakon desetominutnih ovacija na Filmskom Festivalu u Veneciji po premijeri filma "Maria", a glumica je bila pojam elegancije u bež dugoj haljini s krznenim detaljem.

Oskarovka je prisustvovala premijeri svog predstojećeg filma "Maria" i nakon projekcije je dočekana takvim burnim i dugim aplauzom da ju je to posebno dirnulo.

Jolie je ispraćena niz stepenište u pozorištu uz gromoglasne ovacije i viđena je kako briše suze sa lica, pokazuje video.

Snimak koji je objavio italijanski Vanity Fair prikazuje Angelinu dok briše suze, a dobila je i zagrljaj kolege iz filma Pierfrancesca Favina.

Glumica je na crveni tepih stigla u haljini od šifona u hladnim bež nijansama te s krznenim detaljem, a dizajnirala ju je Tamara Ralph, australska dizajnerica.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Jolie posebno voli ovaj brend te je u prošlosti nosila Ralphin dizajn na nekoliko događaja na crvenom tepihu. Urezani struk i boja bili su inspirisani Callasinim stilom.

"Odlučila sam da ne kopiram Marijin izgled jer su njeni venecijanski tepisi bili zapanjujući, pa sam joj malo odala počast – na drugačiji način", rekla je za Vogue, a to je učinila noseći njen Cartier broš iz 1971. godine.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

"Možete zamisliti koliko je to posebno da nosim komad nakita koji je bio njen", dodala je.

Reditelj filma Pablo Larraín, zajedno sa članovima glumačke ekipe filma također je prisustvovao premijeri.

"Maria" je biografski film u kojem Jolie glumi Mariju Callas, jednu od najvećih svjetskih operskih pjevačica. Radnja filma odvija se u Parizu 1970-ih, a donosi priču o Callasinom tragičnom i burnom životu i prikazuje njene posljednje dane.