Avanture Lare Croft
40

Animirana serija "Tomb Raider" stiže na Netflix u oktobru

D. B.
Streaming platforma Netflix je objavila novi trailer za animiranu seriju "Tomb Raider: The Legend of Lara Croft", koja će publici biti dostupna od 10. oktobra.

Trailer daje uvid u ono što gledatelje očekuje kada serija stigne na Netflix. Priča se nastavlja tamo gdje je stao Survivor Trilogy fokusiran na mlađu Laru Croft. Sada će se ona suočiti sama sa sobom i odlučiti kakva junakinja želi postati dok traga za "opasnim i moćnim" ukradenim artefaktom.

Animirana serija "Tomb Raider: The Legend of Lara Croft" je prvobitno najavljena 2021. godine, a producira je studio Legendary Television and Powerhouse Animation, koji stoji i iza animea "Castlevania". Izvršnu produkciju i scenarij potpisuje Tasha Huo, koja je poznata po televizijskoj miniseriji "The Witcher: Blood Origin. Lari Croft glas posuđuje Hayley Atwell.

IPak, animiranu seriju "Tomb Raider: The Legend of Lara Croft" ne treba zamijeniti s drugom Tomb Raider serijom, koja se trenutno priprema za Prime Video i čija je kreatora Phoebe Waller-Bridge s ulogom spisateljice i izvršne producentice.