86-godišnji Oskarovac
8

Anthony Hopkins dobio novu ulogu u filmu "Maserati: The Brothers": Snimanje uskoro u Bolonji

D. V.
Anthony Hopkins (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Anthony Hopkins (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Anthony Hopkins nedavno je dobio novu ulogu u filmu "Maserati: The Brothers".

Riječ je o biografskom filmu rađenom u režiji Bobbyja Morescoa. Radnja filma fokusirana je na porodicu koja stoji iza brenda automobila Maserati po kojima je uz Ferrari i Lamborghini, Italija poznata.

Legendarni Oskarovac Hopkins igrat će ulogu italijanskog biznismena koji finansira braću Maserati koji kreću u stvaranje automobilske imperije. Produkciju filma radio je Andrea Iervolino kroz svoju novu filmsku i TV kuću pod nazivom The Andrea Iervolino Company.

Njegova prethodna kompanija u kojoj je radio u partnerstvu sa Monikom Bacardi radila je na filmu "Lamborghini: The Man Behind The Legend" u režiji Bobbyja Moresca. Također, radili su i produkciju filma "Ferrari" iz 2023. godine.

Govoreći o Anthonyju Hopkinsu i njegovoj ulozi u novom filmu "Maserati", producent Iervolino je kazao:

"Imati Anthonyja Hopkinsa je ostvarenje sna. Njegova sposobnost definitivno će dovesti naš film na poseban nivo."

Inače, Hopkinsova posljednja uloga bila je u seriji Rolanda Emmericha "Those About to Die".

Snimanje novog filma trebalo bi početi uskoro u Bolonji, gradu gdje je i osnovana kompanija Maserati, a ostale glumačke uloge u ovom filmu još nisu poznate.

Maserati su 1914. godine u Bolonji osnovala tri brata - Alfieri, Ettore i Ernesto. Od samog osnivanja ova kompanija bila je poznata po egzotičnim, luksuznim automobilima i kroz njih vezana za svijet automobilskih utrka. Godine 1937. braća su prodala kontrolni udio kompaniji koja je sada u vlasništvu Fiata.