Film iz 2014. godine
0

Brad Pitt otkrio koja mu je uloga promijenila život: Puno toga sam naučio

L. R.
Brad Pitt (Foto: EPA-EFE)
Brad Pitt (Foto: EPA-EFE)
Brad Pitt nedavno je otkrio da mu je uloga Dona Colliera u filmu "Fury" promijenila život.
Neke od najboljih stvari u glumačkom poslu je prilika da ostvarite različite uloge, ali i da naučite mnogo novih stvari poput sviranja instrumenata, rukovanja oružjem i slično.

No, Brad Pitt možda nije ni bio svjestan da će mu novo iskustvo prilikom snimanja filma "Fury" redirelja Davida Ayera iz 2014. godine promijeniti način razmišljanja.

"Puno sam naučio iz ovog filma. Svi smo otišli apsolutno obogaćeni. Ova je uloga prava studija o vođenju i učenju izazivanja poštovanja i zbog toga sam sada bolji otac", rekao je Pitt.

Pitt je također smatrao da je stekao više razumijevanja o tome kako je izgledalo biti tenkist u Drugom svjetskom ratu i nadao se da je njihova kinematografska interpretacija pokazala stvarne veterane.

"Ovaj film govori o iscrpljenosti vojnika od hladnoće, gladi i efekta akumulacije na dnevnoj bazi. Srčano smo to prihvatili. Nadam se da će se vojnici prepoznati u ovome", rekao je.

Riječ o filmu čija se radnja odvija u Njemačkoj tokom Drugog svjetskog rata, gdje se pet vojnika vozi u tenku Sherman kako bi ubili njemačke vojnike. Pitt je igrao ulogu narednika Dona Colliera zvanog Wardaddy, a pored njega u ulogama se našla i mlada glumačka ekipa, koju su činili: Logan Lerman, Shia LaBeouf, Michael Pena i Jon Bernthal.