61-godišnja zvijezda
43

Demi Moore otkrila zbog koje je uloge htjela napustiti Hollywood: Mnogo se pričalo o jednoj sceni

L. R.
Demi Moore (Foto: EPA-EFE)
Demi Moore (Foto: EPA-EFE)
Glumica Demi Moore nedavno je otkrila zbog koje je uloge razmišljala da napusti Hollywood.

Ova 61-godišnja glumica je u razgovoru za magazin Interview pričala kakav je tretman imala u Hollywoodu nakon što je napunila 40 godina. Moore je istakla da se zbog uloge u drugom nastavku filma "Charlie's Angels: Full Throttle" iz 2003. godine, planirala napustiti Hollywood.

Naime, u tom se se pojavljuje u kupaćem kostimu, ali zbog toga što je tada već imala 40 godina, nekima se to nije svidjelo pa su organizovali sastanak kako bi razgovarali o njenom izgledu i dobi.

"Moram reći da je postojao trenutak u kojem sam se počela pitati je li to stvarno ono što bih trebala raditi? Možda je taj dio mog života u potpunosti završen. Onda sam shvatila, ako to dovodim u pitanje, onda moram u to unijeti energiju kako bih bila sigurna", navela je.

Moore je istakla kako je to iskustvo utjecalo na nju, rekavši da ju je čak natjeralo da se zapita pripada li Hollywoodu. Uz to, navela je da se nije uklapala u stereotipne holivudske uloge.

"Radila sam 'Charliejeve anđele' i mnogo se razgovoralo o ovoj sceni u kupaćem kostimu. Sve je bilo vrlo naglašeno, pričalo se o tome kako izgledam. Otkrila sam da se čini da nema mjesta za mene. Nisam se osjećala kao da ne pripadam", rekla je.