Morao mnogo vježbati
0

Denzel Washington otkrio koja mu je uloga bila najzahtjevnija: Ne bih je nikada ponovio

D. V.
Foto: Youtube/Screenshot
Foto: Youtube/Screenshot
Denzel Washington važi za jednog od najtraženijih glumaca u Hollywoodu te dobija ponude za nastavke svojih filmova. On je nedavno otkrio koju ulogu ne bi nikako želio ponoviti.

Washington je naveo da mu je jedna od najzahtjevnijih uloga u karijeri bila uloga bivšeg boksera Rubina "Hurricanea" Cartera u biografskoj sportskoj drami "The Hurricane."

Poznato je da je Rubin Carter bio bokser srednje kategorije koji je 1967. godine nepravedno osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva koje nije počinio. On je godinama tvrdio da je nevin, ali je ipak bio optužen i u zatvoru proveo 20 godina. Za njegovo oslobođenje zalagale su se mnoge poznate ličnosti poput Muhammada Alija, Boba Dylana.

Nakon 20 godina zatvora Carter je pušten na slobodu te se odselio u Kanadu i život posvetio aktivizmu u organizacijama koje se zalažu za ukidanje smrtne kazne i nepravedno osuđene zatvorenike.

Glumac Denzel Washington naveo je da mu je ova uloga boksera bila izuzetno zahtjevna i da je odlučio da više nikada neće pristajati na takve uloge.

"Bio sam sa Michaelom Spinksom, bivšim prvakom u poluteškoj kategoriji i pripremao se za film 'The Hurricane'. Zbog svoje uloge morao sam mnogo vježbati i vremenom postao sporiji te dobio glavobolju. Michael mi je rekao da ću se navići na to, ali ja sam tada stao i odlučio da se ne želim navikavati na takve stvari."

Pri pripremama za ulogu on je morao vježbati kao bokser, jesti i izgledati kao bokser kako bi bio što uvjerljiviji u ringu. Uloga Rubina Cartera donijela mu je nominaciju za Oscara ali je on odlučio da više nikada neće glumiti boksera.

Prema Far Outu, Washington se prije filma bavio boksom iz hobija ali je nakon završetka snimanja odustao od toga.