Bh. glumac
9

Dino Sarija: Mislim da je pred našim mladim glumcima svijetla budućnost, sjajno je raditi s njima

D. J.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Premijera filma "GYM" Srđana Vuletića biti će prikazana večeras u Ljetnom kinu Coca-Cola, a ekipa filma prošetala je prvim crvenim tepihom četvrte večeri SFF-a.

"Jako sam uzbuđen, jedva čekam vidjeti reakciju publike i nadam se da će im se svidjeti. Moram priznati da nažalost ove godine nisam stigao pogledati nijedan film zbog obaveza, ali se nadam da ću to nadoknaditi poslije. Sa Srđanom je fantastično raditi, ali i sa svim ovim ostalim mladim glumcima, mislim da je pred njima svijetla budućnost", kazao je Dino Sarija, jedan od protagonista filma "GYM" Srđana Vuletića.

Inače, osim Dine uloge u ovom filmu su ostvarili: Edin Avdagić, Dina Mušanović, Rijad Gvozden, Igor Skvarica, Adnan Omerović, Filip Radovanović, Faruk Hajdarević, Mirza Dervišić, Pavle Marković, Aneta Grabovac, Vanja Matović, Davor Bojanić, Aleš Kranjec, Emir Fejzić, Elma Fetić, Anja Kraljević, Helena Vuković, Pavle Novaković, Tarik Džinić, Aldin Omerović i Ejla Bavčić.

Radnja filma prati Rikija, konobara u posrnuloj ketering kompaniji. Njegov mizogini kolega i budući zet Ado želi spasiti firmu tako što će prebiti vrhunsku slastičarku Melisu, bivšu saradnicu, i natjerati je da ponovo radi s njima.

Svi uposleni odbace plan kao totalno glup i besmislen. Međutim, Ado je uporni divljak i njegove kolege znaju da on neće stati dok ne bude silom zaustavljen. Riki je razapet između osjećaja za pravdu i normi u kojima tolerišemo familiju i prijatelje bez obzira na to šta oni rade.