Naišao na niz poteškoća
40

Disney otkazao premijeru jednog od najiščekivanijih Marvelovih filmova

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Kompanija Disney uklonila je Marvelov reboot serijala "Blade" iz kalendara, koji je trebao biti objavljen 7. novembra 2025. godine.

Umjesto ovog dugoiščekivanog reboota, na taj datum bit će objavljen film "Predator: Badlands". U međuvremenu, Marvel je dodao tri projekta u raspored koji još uvijek nemaju naziv, a koji su planirani za 18. februar, 5. maj i 10. novembar 2028. godine.

U rebootu filma "Blade" glavnu ulogu dobio je Mahershala Ali.

Odluka da se film ukloni, nije bila iznenađujuća jer je izvršni direktor Disneya Bob Iger nedavno izjavio da će zbog zarade Marvel izdavati maksimalno tri filma godišnje.

Od četiri filma o superjunacima koje je Disney prethodno planirao za 2025. godinu, uključujući "Captain America: Brave New World", "Thunderbolts" i "The Fantastic Four: First Steps", film "Blade" je jedini projekt koji nije započeo s produkcijom.

Prvi reditelj Bassam Triq napustio je produkciju ovog filma još 2022. godine, a drugi reditelj Ynn Demange je napustio produkciju u junu ove godine što je dodatno odgodilo snimanje i premijeru filma. Film "Blade" se također suočio s produkcijskim i razvojnim zastojima tokom pandemije i holivudskog štrajka.

Marvel je prvi put najavio projekt 2019. na San Diego Comic-Conu, nakon sastanka s glumcem Alijem i šefom Marvela Kevinom Feigeom, gdje se glumac založio za ponovno pokretanje "Bladea", filmske trilogije koju je vodio Wesley Snipes od 1998. do 2004. godine.