Uz istoimenu igru
108

Druga sezona serije "Squid Game" stiže na Netflix 26. decembra

D. B.
Streaming servis Netflix otkrio je datum izlaska druge sezone popularne serije "Squid Game".

Gotovo tri godine su prošle otkako je južnokorejska drama postala ogroman hit, a sada je potvrđeno da druga sezona serije "Squid Game" stiže na Netflix 26. decembra. Također, otkriveno je da će treća, ujedno i posljednja sezona, biti emitovana 2025. godine.

Iako prvi teaser druge sezone ne otkriva mnogo o tome šta se može očekivati, Netflix je podijelio nekoliko detalja o priči u pismu režisera Hwanga Dong-hyuka.

Seong Gi-hun, koji se zakleo na osvetu na kraju prve sezone, vraća se i ponovo se pridružuje igri. Čini se da Front Man i ovog puta nije lak protivnik. Žestoki sukob između dva svijeta nastavlja se i u finalu serije, odnosno u 3. sezoni, koja stiže naredne godine.

Iako je prošlo dugo vremena od prve sezone, Netflix je učinio mnogo kako bi iskoristio uspjeh serije "Squid Game". Ova serija je inspirisala spinoff reality show pod nazivom "Squid Game: The Challenge", koji je također dobio "zeleno svjetlo" za drugu sezonu. Također, serija je bila inspiracija i za "Squid Game" u stvarnom životu u Los Angelesu.

Netflix je najavio planove i za multiplayer igru Squid Game, koja će debitovati uz drugu sezonu serije. Detalja zasad nema, no navedeno je da će se "igrači takmičiti s prijateljima u igrama poznatih iz serije".