Nova sezona u Italiji
28

"Emily in Paris" oduševila i Emmanuela Macrona: Pozitivno utječe na imidž Francuske

A. Ć.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Popularna serija "Emily in Paris" trenutno se emituje četvrtu sezonu na Netflixu, a radnja je premještena u predivnu italijansku prijestolnicu.

Kada je serija prošlog mjeseca objavljena za petu sezonu, njeni kreatori najavili su da će se radnja odvijati između Pariza i Rima s Emily koja će boraviti u Italiji.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je svoje oduševljenje serijom u razgovoru za magazin Variety. On je istakao da "Emily in Paris" pozitivno utječe na imidž Francuske, ističući njenu privlačnost kao turističke destinacije.

"To je super pozitivno za atraktivnost naše zemlje. Za moj biznis, to je vrlo dobra inicijativa", rekao je Macron, dodajući da će se boriti da Emily ostane u Parizu uprkos njenoj poslovnoj ponudi u Rimu.

Kroz četiri sezone, gledatelji su pratili Emilyine ljubavne zavrzlame, kao i profesionalne izazove nakon što se iz Chicaga preselila u Pariz. Četvrta sezona je posebno uzbudljiva jer Emily dobija posao u Rimu, što otvara nova vrata avanturama i romantičnim zapletima.

Osim što je serija osvojila srca publike, "Emily in Paris" je postala i kulturni fenomen. Mnogi gledatelji su inspirisani Emilyinim stilom, modnim izborima i načinom života, a serija je podstakla rast turizma u Parizu. Mnogi mladi ljudi žele posjetiti lokacije koje su prikazane u seriji, dodatno jačajući atraktivnost francuske metropole.

S obzirom na to koliko je "Emily in Paris" popularna, nema sumnje da će nova sezona donijeti još više uzbuđenja i intriga. Gledatelji s nestrpljenjem očekuju kako će se odvijati priče njihovih omiljenih likova, a uzbuđenje je dodatno pojačano najavom da će se radnja preseliti u predivni Rim.

U isto vrijeme, Macronovo oduševljenje serijom pokazuje koliko je ova produkcija važna ne samo za zabavu, već i za promociju francuske kulture i turizma. Serija je prvi put prikazana 2020. godine i od tada je stekla ogroman broj obožavatelja, koji s nestrpljenjem iščekuju svaku novu sezonu.