Bh. glumac
17

Ermin Bravo: Ovo izdanje festivala ću pamtiti po svojoj nominaciji za najboljeg glumca

D. J.
Svečano je otvoren drugi crveni tepih Sarajevo Film Festivala kojim su između ostalih prošetali nominirani za nagrade Srce Sarajeva za TV serije.

"Dobijao sam neke nagrade ranije sa svojim timom, ali prvi put sam nominiran za nagradu za naboljeg glumca i po tome ću pamtiti ovaj festival", kazao je glumac Ermin Bravo koji je nominiran u kategoriji najbolji glavni glumac u dramskoj seriji.

Bravo je nominaciju zaradio za ulogu u seriji "Znam kako dišeš".

Podsjećamo, za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala strukovni žiri sastavljen od više od 500 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine nominovao osam serija u 14 kategorija.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodjeljuju se u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).