Preko 19 miliona pregleda
6

Filipinski horor film "Outside" osvaja Netflix i obara rekorde gledanosti

A. Ć.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Film "Outside" postao je pravi globalni hit na Netflixu, donoseći svježinu u žanru zombi horora. Zauzeo je četvrto mjesto s 8,1 miliona gledalaca koji su prikupili 19,1 miliona pregleda.

Ovaj film, koji je napisao i režirao Karlo Ledesma, istražuje složene međuljudske odnose unutar porodice suočene s apokalipsom.

Radnja prati porodicu koja se sklanja u zabačenoj seoskoj kući tokom zombi apokalipse, samo da bi shvatili da su njihovi unutrašnji sukobi opasniji od prijetnje koju predstavljaju nemrtvi. Ovaj psihološki aspekt dodaje dubinu priči, čineći je zanimljivijom od klasičnih horora.

Glumačku ekipu u filmu čine Sida Lukeroa, Bjuti Gonzalesa, Marka Masu i Aidena Tajlera Patdua, koji zajedno stvaraju snažnu dinamičnost na ekranu.

Iako film još uvijek nema zvaničnu ocjenu na Rotten Tomatoes zbog nedovoljnog broja recenzija, pozitivne kritike su se pojavile, s pet od šest recenzija koje ga ocjenjuju pozitivno, što mu daje respektabilnih 83 posto prema izvještaju ScreenRanta.

Netflixov horor film nije naslov s najboljim učinkom na platformi, ali njegov uspjeh je i dalje igra veliku ulogu, posebno kada se uporedi s drugim filmovima na engleskom jeziku koji uključuju popularne naslove kao što su "The Menendez Brothers", "Sing" i "Bad Boys: Ride or Die".