Očekivanja su ogromna
18

Film Brada Pitta o Formuli 1 u kina stiže u junu 2025. godine

D. B.
Film snimljen na temu Formule 1, u kojem glumi legendarni holivudski glumac Brad Pitt, u kina stiže u junu naredne godine, stigla je zvanična potvrda.

Pitt u filmu glumi Sonnyja Hayesa, F1 veterana kojeg je na grid vratio njegov prijatelj i vlasnik tima APXGP (Javier Bardem). Riječ je zapravo o potpuno izmišljenom 11. timu koji "nikad nije osvojio bod" u sportu. Hayesov zadatak je da pomogne mladom vozaču Joshui Pearceu, kojeg glumi Damson Idris. Dio glumačke postave su još Kerry Condon, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia i Samson Kayo.

Režiser filma je Joseph Kosinski, koji potpisuje i hit "Top Gun: Maverick", a producenti su Jerry Bruckheimer i Chad Oman. Scenarist je Ehren Kruger.

Kompanija Dawn Apollo Films, koja je u vlasništvu aktuelnog F1 vozača Lewisa Hamiltona, također je imala utjecaj, dok je sedmostruki prvak dao doprinos kako bi film bio što realističniji. Snimalo se i tokom trkačkih vikenda "prave" Formule 1, a produkcija će biti nastavljena za vrijeme trkačkog vikenda u Silverstoneu u julu te na još nekim utrkama do kraja tekuće sezone.