Posljednji nastavak
0

Film "Venom: The Last Dance" od 23. oktobra u bh. kinima

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Nakon što je prvi film oduševio gledatelje širom svijeta sa zaradom od gotovo 900 miliona dolara, a drugi nastavak proširio svijet simbiota i donio serijalu dodatnih 600 miliona, u svjetska i bh. kina stiže treći i posljednji nastavak serijala "Venom" s veličanstvenim Tomom Hardyjem u glavnoj ulozi.

Film "Venom: The Last Dance" u redovnu distribuciju kreće od ovog četvrtka, 24. oktobra, ali u Cineplexx i Cinestar kinima bit će upriličene i pretpremijerne projekcije ovu srijedu, 23. oktobra.

Ulaznice za sve Cineplexxe i Cinestare su dostupne online i u fizičkom obliku, a nude za Blockbuster Night i Comic Night događaje u Cineplexxima u Sarajevu i Banjoj Luci te za događaj pod nazivom "Venom Maraton" kada će Cinestari u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru prikazivati sva tri filma iz serijala zaredom u istoj večeri.

"Venom 3: Posljednji ples" ("Venom: The Last Dance") najspektakularniji je dio trilogije, pun brojnih simbiota, napetih akcionih scena potrage, bježanja, pucnjave i borbe. Savršen za velike ekrane, film će se prikazivati u formatima Dolby Atmos, 2D, 3D, 4DX i ScreenX formatima koji se na ovakvom filmu ne smiju propustiti.

U posljednjem nastavku ove hit trilogije, Eddie i Venom zajedno su u bijegu od oba svijeta, zemaljske vojske, policije i obavještajaca koji žele zarobiti Eddieja i vanzemaljskih simbiota koji traže Venoma… Finalni najavni trailer filma obečava najluđu njihovu avanturu do sada, road trip kroz Ameriku, stotine novih simbiota i epske bitke koje će obožavanom dvojcu pokazati da se kraj ipak bliži, htjeli oni to ili ne.

Foto: Press
Foto: Press

Režiju i scenario potpisuje Kelly Marcel, izvršna producentica i scenaristica prva dva Venoma te autorica, scenaristica i producentica horor fantasy serije The Changeling na streaming platformi AppleTV+, a uz Toma Hardyja, britansku glumačku ikonu poznatu po filmovima "Mad Max", "Inception", "Warrior", "The Revenant", "Dunkirk" i serijama "Taboo", "Wuthering Heights" i "Peaky Blinders", u glumačkim ulogama su Chiwetel Ejiofor (Karl Mordo iz MCU-a, filmovi "Infinite", "12 Years a Slave", "The Martian"), Rhys Ifans (Otto Hightower iz HBO-ovog hita "Kuća zmaja", Xenophilius Lovegood iz "Harry Potter" franšize, Curt

Connors/Lizard iz Hollandovog "Spider-Mana") te Juno Temple i Cristo Fernandez, poznati po glavnim ulogama u humorističnoj TV seriji "Ted Lasso" koja je zaludila svijet u svoje tri sezone (2020. - 2023.)

Foto: Press
Foto: Press

Na repoertoar bh. kina od 23.oktobra "Venom: The Last Dance" donosi C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za Bosnu i Hercegovinu. OD 24.oktobra po startu redovne distribucije potražite finalni nastavak planetarnog blockbuter serijala u svom lokalnom kinu.

Spremite se za epsku završnicu i posljednji ples Toma Hardyja i njegovog kultnog Venoma od 23.oktobra u bh. kinima i u premium kino formatima 3D Dolby Atmos i 4DX i Screen X. Ulaznice su u prodaji.