Pozitivne reakcije
126

Gledaoci željno očekuju treću sezonu serije "Besa": Jedino "Vratiće se rode" može da joj parira

I. S.
Hana Selimović (Foto: IMDB)
Hana Selimović (Foto: IMDB)
Posljednja epizoda druge sezone srbijanske kriminalističke serije "Besa" emitovana je protekle sedmice, a sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, ovo je jedna od najboljih regionalnih serija u 2021. godini.
Uroš Pejić, kojeg glumi Radvioje Bukvić, je beogradski biznismen koji je u saboraćajnoj nesreći ubio kćerku albanskog mafijaškog bosa. Prisiljen je za mafiju obavljati prljave poslove kako bi spasio vlastitu porodicu.

Ostali članovi glumačke ekipe "Bese" su: Arben Bajraktaraj, Miloš Timotijević, Hana Selimović, Milica Gojković, Marko Janjić, Milan Marić... Seriju je napisao Tony Jordan, a režirao je Igor Stoimenov.

"Najbolja serija 21. vijeka u Srbiji je 'Besa' i jedino 'Vratiće se rode' može da joj parira", napisao je jedan korisnik Twittera kao odgovor na anketu portala Danas.

[TWITTER]1477057043630632965[/TWITTER]

"'Besa' - prva serija koju gledam da nije uništena svojim nastavkom već samo učinjena boljom. Nadam se trećoj sezoni dok čekam finale druge. Bravo za glumu i seriju", također je jedan od komentara napisanih ranije.

Na Sarajevo Film Festivalu su 2019. godine prikazane dvije epizode prve sezone. Tada je Tony Jordan izjavio:

"Rad na 'Besi' bilo je jedno fantastično iskustvo zato što je priča odlična, jer je cijeli region na neki način učestvovao u njenom stvaranju i svi trebaju biti ponosni na jedan ovakav projekat. Odlična produkcija i glumačka ekipa. Lijepo je vidjeti da originalne drame, kao one koje se mogu vidjeti širom svijeta, dolaze i sa Balkana i da predstavljaju univerzalne priče sa kojima možemo svi da se identifikujemo i budu zanimljive gledaocima širom svijeta."